Menu

Pelikanen

Stockholm

Teaterverket Svea
söndag, 7 april 2024 kl:16:00

”Lyxfällan” i 1907 års tappning. Ett drama om en dysfunktionell familj. Det handlar om en oförmåga att ge och att ta emot kärlek. En pjäs som börjar realistiskt och avslutas i någon slags expressionism.I Strindbergs pjäs kan vi delvis känna igen oss, den berör konsumtionssamhälle, statusstress, otrohet, skuld, skam, klass, socialt arv, skilsmässoproblem, våld, övergivna och svikna barn. I vår tid liksom vid sekelskiftet tycks ytan vara viktig. Man kan också fundera på dåtidens könsnormer, hur lever de kvar i oss idag?Pjäsen är skriven av August Strindberg 1907 och är ett av hans så kallade kammarspel. Enligt Strindberg själv har han inspirerats av en händelse i den nära bekantskapskretsen. Vi har i ensemblen experimenterat och utforskat pjäsen på olika sätt, för att hitta vår version. Vi har prövat dans och rörelse vilket pjäsen gett utrymme till.Kanske är den inte så längt ifrån vår egen tid ändå. Ser man pjäsen rent symboliskt skulle den kunna handla om vår tid och hur vi fråntar våra barn dess framtid.På scenen:
Modern - Kerstin Berggren
Gerda - Dottern - Ida Laitila Raftewold
Fredrik - Sonen - Felix Germaneau
Axel - Mågen - Joakim Leander
Margret - hushållerska - Elisabeth Strøbæk Manus: August StrindbergRegi, kostym, scenografi: Birgitta C NorrmanKoreografi: Ida Laitila RaftewoldLjus & Ljud: Althea FamneFörlag: ATR:s förlagPelikanen spelas på Teaterverket Sveas stora scen, Sveavägen 114.Speldatum:
Fredag 5 april kl 19:00
Lördag 6 april kl 19:00
Söndag 7 april kl 16:00
Fredag 12 april kl 19:00
Lördag 13 april kl 18:00Föreställningslängd: ca. en och en halv timme.Uppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 7 april 2024 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Teaterverket Svea

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad