Menu

Kriget Har Inget Kvinnligt Ansikte

Stockholm

Teaterverket Svea
onsdag, 15 maj 2024 kl:19:00

Kriget har inget kvinnligt ansikte hade premiär på Teaterverket i februari och spelade för utsålda hus - nu är föreställningen tillbaka och spelar tre extrainsatta föreställningar på Sveas stora scen! Möt 15 olika kvinnoröster som var med i andra världskriget. När de återvände hem efter kriget blev deras berättelser nedtystade just för att de var kvinnor medan männen blev hyllade som hjältar.Fokus i berättelserna är inte kriget utan om den lilla människan i kriget. Vad kriget gör med oss människor. Det är en hyllning till modet och styrkan hos de kvinnor som mött krigets fasor. Det är många mörka berättelser men mitt i mörkret finns det en slags vardag där kärlekens ljus och dråpligheter framträder.Pjäsen är baserad på boken Kriget har inget kvinnligt ansikte av Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj i översättning av Kajsa Öberg Lindsten.På scenen:
Emma Kellström
Mirja Bjuhr Moden
Ulrika LadstedtBaserad på boken med samma namn av: Svetlana Aleksijevitj Bearbetning och regi: Daniela BjarneLjus: Johan ÅbergFoto: Mikael KarlinFöreställningen spelas på Teaterverket Sveas stora scen, Sveavägen 114.Speldatum:
Lördag 11maj kl 19:00
Onsdag 15 maj kl 19:00
Torsdag 16 maj kl 19:00Föreställningslängd: ca. 1 timme utan pausUppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm. 


Kriget Har Inget Kvinnligt Ansikte
2024-05-11 19:00:00
Stockholm, Teaterverket Svea



Kriget Har Inget Kvinnligt Ansikte
2024-05-16 19:00:00
Stockholm, Teaterverket Svea

Datum / Tid

onsdag, 15 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Teaterverket Svea

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad