Menu

Jungfruleken 20/4 PREMIÄR

Stockholm

Teaterverket
torsdag, 20 april 2017 kl:17:00

Stig in i 1910-talets Paris och följ med jungfrurna Claire och Solange i deras fåfänga strävan efter makt och rikedom. Pjäsen tar sin början i en farlig lek där systrarna turas om att spela rollerna som den hånande Madame och den knäfallande pigan. Men leken är farlig, vad händer om de blir upptäckta? Om Madame får veta att det var de som skickade brevet som förde Monsieur till fängelse?


Linnéa Ytterlid står för regin i detta svindlande kostymdrama skrivet av Jean Genet. Pjäsen är inspirerad av den sanna historien om systrarna Papin som 1933 mördade sin arbetsgivares fru och dotter i Le Mans, Frankrike. De tre skådespelerskorna i föreställningen träffades på Kulturama och den klassiska teaterlinjen år 2013 och återförenas nu för första gången på scen.


Välkomna till en föreställning full av maktspel, fåfänga och ångande självförakt!


Claire - Jennifer Löfgren
Solange - Julia Strandljung
Madame - Linnéa Ytterlid


Manus: Jean Genet
Översättning: Lennart Lagerwall
Regi: Linnéa Ytterlid
Förlag: ATRs förlag, Västerås


Produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54, Stockholm.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

torsdag, 20 april 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad