Menu

The Dumb Waiter 28/1 kl 18

Stockholm

Teaterverket
söndag, 28 januari 2018 kl:18:00

“There are no hard distinctions between what is real and what is unreal, nor of what is true and what is false. A thing is not necessarily true or false, it can be both true and false.” – Harold Pinter


Ben och Gus väntar i en källare på att få göra sitt jobb när en ovanlig förändring i deras arbetsprocess får dem att glömma sina bekymmer för ett ögonblick. En budbärare, i form av en mathiss.


Vad är vi människor beredda att göra för varandra? Räcker våra principer? Hur långt kan vi styras innan individualiteten tar sin kraft? Rätt och fel. Vart drar man gränsen?


Däremellan försöker vi bara leva tills vi överlever. Ben och Gus kokar sitt te. Klär sig. Snackar om sånt man snackar om. Jävlas med varandra. Röker. Väntar.


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54:
Fre 26 jan kl 18.00 - PREMIÄR
Lör 27 jan kl 18.00
Sön 28 jan kl 18.00
Fre 2 feb kl 18.00
Lör 3 feb kl 18.00
Sön 4 feb kl 18.00


Föreställningen är ca 60 minuter lång, ingen paus.


BEN – Johan Karlsson
GUS – Jakob Urman


Manus: Harold Pinter
Översättning: Lars Göran Karlsson
Regi: Sofie Smith
Scenograf: Ida Laitila Raftewold
Smink: Jenniefer Foltas
Förlag: ATRs förlag, Västerås


Uppsättningen producerades av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

söndag, 28 januari 2018 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad