kl: 19:00

MÄNNISKOR KOMMER OCH MÄNNISKOR GÅR genrep 18/5

TeaterverketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Människor kommer och människor går – Skådespel i två akter, en bearbetning av ”Ensam” av Börje Lindström samt ”Nästan Jihad” av Jonathan Lehtonen.


Pjäsen börjar en kväll just när August Strindberg skall gå och lägga sig. Plötsligt stiger den nya pigan Klara in hos det världsberömda geniet. Klara vill bjuda på en smörgås nere hos sig. Strindberg blir rosenrasande och kör henne på dörren. Men den snälla pigan ger sig inte, ty i Strindberg ser hon inte en litterär storhet utan ett ensamt, folkskyggt barn.


”Genom att avklippa kontakterna med andra människor tycktes jag först förlora all kraft, men samtidigt började mitt jag liksom koagulera, förtätas omkring en kärna, där allt vad jag upplevt samlade sig, smältes och upptogs som näringsämnen av min själ. Därjämte vande jag mig att omsätta allt vad jag såg och hörde, allt i huset, på gatan, ute i naturen, och hänförde allt jag förnam till mitt pågående arbete, kände jag hur mitt kapital växte och de studier jag gjorde i ensamheten befanns mer värdefulla än dem jag gjorde på människor ute i sällskapslivet”


Andra akten
Det främmande. Då brudparet är i begrepp att lova varandra kärlek tills döden skiljer dem åt kommer ett mörkt avslöjande. Brudgummen har ett suspekt förstanamn som bruden aldrig hört talas om. Vem är den som hon lärt känna? Varför heter han som han heter? Pratar han inte lite konstigt? Är han ens svensk? Frågorna hopar sig i brudens huvud då hon misstänker att hela deras tillvaro varit en lögn. Drömmen om deras största och lyckligaste dag utvecklas till en mardröm. Maria står inför det livsavgörande valet. Att säga Ja eller Nej.


På scen: Anton Forsdik, Philip Carlsson, Andrea Jäderlund, Elsa Wörmann, Vincent Saldell
Textförfattare: Börje Lindström och Jonathan Lehtonen
Regi & manusbearbetning: Anton Forsdik
Foto: Tom Bellander
Förlag: ATR:s förlag, Västerås


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54:
Fre 18 maj kl 19.00 - genrep (halva priset)
Lör 19 maj kl 19.00 – PREMIÄR
Sön 20 maj kl 17.00
Tor 24 maj kl 19.00
Fre 25 maj kl 19.00
Lör 26 maj kl 19.00


Längd: ca 1,5 timme
Produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-05-18 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: