Menu

JUNGFRULEKEN 3/6 kl 20.00

Stockholm

Teaterverket
söndag, 3 juni 2018 kl:20:00

Jean Genets moderna klassiker Les Bonnes (Jungfruleken) från 1947 handlar om två tjänstekvinnors självförintande uppror. I ett ritualiserat, surrealistiskt och närmast sadomasochistiskt rollspel gestaltar de på lediga stunder fantasin att mörda sin självupptaget arroganta arbetsgivare, kallad Madame. Systrarna Claire och Solange leker en farlig lek där gränserna hela tiden flyttas och det fiktiva upproret börjar övergå i ett verkligt.


Vad händer om deras lek blir upptäckt? Vad händer om det uppdagas att systrarna ligger bakom att Madames älskare satts i fängelse? Pigornas relation till arbetsgivaren och till varandra är ett mångbottnat triangeldrama. Hur mycket de än hatar henne, hennes livsstil och förmögenhet, hur mycket de än häcklar henne i sitt maktspel – lika mycket önskar de, var och en för sig i hemlighet, att rollerna var ombytta. Kanske är det inte alltid så glasklart vem som är offer och vem som är förövare – kanske kan man ibland vara både och på samma gång. De har ett komplicerat hatkärleksförhållande till varandra och brottas även med sitt självförakt.


I grunden finns motorn som är de krafter som bubblar hos den som nekats att leva för sin egen skull. Pigornas situation är ohjälplig och slutet förmodligen oundvikligt. Jungfruleken är ett drama om klass, makt, dominans och underkastelse, sexualitet, religion, brott och människans dunkla sidor.


I ROLLERNA:
Solange – Charlotte Åkestam
Claire – Celina Beveridge
Madame – Stina Lindberg


Regi: Peter Bark
Manus: Jean Genet
Översättning: Axelle Axell och André Martineau
Ljus: Christina Kamma
Förlag: ATR:s förlag, Västerås


Föreställningen är ca 1 timme och 30 minuter lång.
Föreställningsdatum: 1, 2, 3, 7, 8, 9 juni kl 20.00


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54, T-bana Odenplan. Scenen ligger en trappa ned utan hiss.


Produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

söndag, 3 juni 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad