Domaren

TeaterverketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

När skalden Krister Langton kommer hem med sin fästmö, Brita Randel, efter en vistelse i Italien uppdagas att  förvaltaren, en etablerad domare, svindlat hans förmögenhet. Krister försöker få rätt mot Domare Cunning med hjälp av sin fästmö och sin advokat Arnold men det går trögt. Redaktör Lanner på  tidningen Folk-Tribunen sätter fart på processen genom att publicera artikeln ”Langton-affären”. I centrum finns Rättombudsmannen som skipar rättvisa enligt instruktionerna för sitt ämbete och håller Domare Cunning om ryggen.Det hela utspelar sig 1957 i Konungariket Idyllien. Pjäsen inspireras av verkliga händelser i den sk "Lundquistaffären" i 50-talets Sverige där en domare till slut fälls efter 20 års bedrägerier. Kan detta ske idag?Rollista:
Krister Langton - Tomas Kesa
Brita Randel - Rebecca Andreassen
Expressbud - Andrey Edemskiy
Expressbud - Daniel Schröfel
Rättsombudsmannen - Kushtrim Krasnici
Sekreterare Bernhard - Niklas Löfström
Advokat Arnold - Daniel Rosenholm
Läkare Leonard - Emilie Amidani
Redaktör Lanner - Daniel Schröfel
Redaktionssekreterare Thorvald - Andrey Edemskiy
Den Gamle Damen -  Emilie Amidani
Domare Cunning - Niklas Löfström
Servitrisen - Emilie Amidani
Polis - Daniel Schröfel
Polis - Andrey EdemskiyRegi: Henric HammarslättLjus/teknik: Johan Åberg

Spelas:
Fredag 22/11 kl 19.00
Lördag 23/11 kl 19.00
Söndag24/11 kl 19.00
Torsdag 28/11 kl 19.00
Fredag 29/11 kl 19.00Spellängd: 2 timmar inklusive pausUppsättningen produceras i samarbete med ABF Stockholm.

TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-22 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: