Menu

Electric Boys + Heavy Feather

Stockholm

Terminalen
fredag, 9 september 2022 kl:17:30

Electric Boys + support: Heavy Feather
Electric Boys bjuder in till en helgjuten rockfest på Terminalen den 9 september. Eller vad sägs om schemat nedan:
17.30 Dörrar & Aw med ölmingel och meet&greet med bandet
18:15 visning av konsertfilmen Upside Down inspelad under 2021 i Vallentuna Teater och därefter
frågestund, Q & A med bandet.
20.30 – support Heavy Feather
22.00 Electric Boys + ett par speciellt inbjudna gäster kommer att förgylla kvällen ihop med bandet.
Det blir en oförglömlig och rolig kväll i Electric Boys anda!
**ELECTRIC BOYS **
Bandet är mycket älskade för sin egenartade och excentriska musikstil som redan satte djupa avtryck hos oss 1989 då debutalbumet ”Funk – O Metal Carpet Ride” släpptes.
2021 släppte Electric Boys sitt sjunde album ”Ups! side Down” där de fortsätter att och utveckla sin unika fusion av musikstilar för att göra något av sitt mycket, mycket egna sound.”.
Conny Bloom på gitarr och sång, Andy Christell på bas, ’Slim ’Martin Thomander på gitarr. Jolle Atlagic spelar alla trummor på albumet, eftersom bandets ursprungliga trummis Niclas Sigevall – fortfarande en stor del av bandet – inte kunde lämna LA på grund av pandemin.
Albumet återspeglar de turbulenta tiderna under 2020 och formades spontant och organiskt till ett konceptalbum som tar itu med motgångar och bekämpar den mänskliga stridsandan och förmågan att överleva även de svåraste situationerna för att hitta hopp och seger under livets rådande omständigheter.
I det stora hela utnyttjar albumet det kollektiva medvetandet från 2020, samtidigt som bandet drar nytta av en mängd olika influenser som Jimi Hendrix, Deep Purple, Bowie, 50’s Rock and Roll, sena Beatles och till och med Sisters of Mercy. Förmodligen är bandets senaste album lite mindre funky än något av bandets tidigare material, men det är inte mindre eklektiskt och ger en stark cocktail som speglar historien om rock and roll och ljuset och mörkret i livet. ”Du kan se ljuset i slutet av tunneln snarare än bara det skenande tåg” i låtar som ”This Is Not The End”. När saker är så stora och verkar vara utom kontroll kan du vända det och få kontroll genom att släppa det. Bandets fria tänkande och upproriska anda är levande och väl i detta senaste album och tron på kraften i musikens budskap och dess förmåga att förändra världen.
Heavy Feather
När Stockholmsbaserade Heavy Feather släppte deras första album ”Débris & Rubble” hyllades det både av press och publik och ledde till turnéer i Tyskland, Spanien Sverige och Danmark.
2021 släpptes deras andra album: Mountain of sugar - ännu råare, tyngre och hårdare än den förra plattan.
Rootsrocken och den psykedeliska touchen är fortfarande själen i musiken. Heavy Feather plockar influenser från 60-70-talets storheter som Free, Cream och Lynyrd Skynyrd, och med detta som grund lyckas de samtidigt skapa en helt egen stil.
-Heavy Feather gives you that late 60s and early 70s rock vibe that will bring you back in time, yet still give you hope about the future in rock.-

Datum / Tid

fredag, 9 september 2022 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Terminalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad