Menu

Gränslandet 2022

Stockholm

Trädgården
fredag, 19 augusti 2022 kl:17:00

Den 19 – 20 augusti har det blivit dags för den sjätte upplagan av Gränslandet – symfonisk fest, att inta Trädgården i Stockholm. Sveriges mest nyskapande festival för klassisk musik, som återigen bjuder in till en unik musikupplevelse genom maximalistisk symfonisk dansmusik - signerad inga mindre än Rachmaninoff och Kleerup.
Sedan starten har Gränslandet lockat tusentals besökare att utforska klassisk musik under Skanstullsbron, och i år ser inte ut att bli något undantag. Festivalen storsatsar med explosiv symfonisk dansmusik av Sergei Rachmaninoff och Kleerup, där den sistnämndas största hits nu för första gången kommer framföras med en symfoniorkester. Utöver Kleerup stavas årets andra pop-samarbete; Frida Hyvönen, som sedan sin albumde- but 2005 har kammat hem två Grammis i kategorierna ”Årets textförfattare” och ”Årets kompositör”.
Festivalen inleds på fredagen den 19:e augusti med pionjären Grazyna Bacewicz’s spektakulära konsertouver- tyr, och Ester Mägi’s magistrala Symfoni - som för första gången spelas i Sverige - intensiv musik som skrevs mitt i den sovjetiska ockupationen av Estland. Utöver det bjuder SYMFONIORKESTERN och Christian Karlsen på storslagen kärlek i Tchaikovsky’s ”Romeo och Julia”, Rachmaninoffs expansiva andra pianokonsert, och surrealistisk supervirtuositet i Sveriges största tonsättare Anders Hillborg’s Violinkonsert.
Vidare återvänder Robert Fux som Master of Ceremony, och som solister ser vi norska violinisten Eldbjørg Hemsing (som av BBC Music Magazine har beskrivits som en av de ledande unga violinisterna i världen), samt stjärnpianisten, tillika festivalens andra grundare, David Huang.
Med ett starkt engagemang för att ta den klassiska musiken till nya platser och nå ut till en bredare publik grundade pianisten David Huang och dirigenten Christian Karlsen Gränslandet – symfonisk fest. Sedan sommaren 2017 har de tillsammans med några av vår tids bästa musiker och artister skapat unika musikupplevelser för människor i alla åldrar, oavsett bakgrund och tidigare musikaliska erfarenheter. Med popkulturella referenser och nutida konstuttryck i en miljö som känns som hemma för den typiska unga stockholmaren visar de besökarna att ”Klassisk musik” är till för alla. För mer info: www.symfoniskfest.se
Under eftermiddagen på lördagen den 20:e augusti bjuder festivalen på en bazar av upplevelser för famil- jer med barn upp till 12 år. Allt från utdrag ur Bizet’s ”Carmen” med SYMFONIORKESTERN, Unga på Operan’s föreställning ”De Största Känslorna”, till kostym-och instrumentprovning, självspelande piano och scenkonstnären Anke Laerenbergh’s kreativa skaparverkstad för återbruk.
Festivalens båda kvällar avslutas med det unika konceptet ”Gränslandet Silent Experience” (i samarbete med Yamaha Music Scandinavia), som är konserter där publiken kommer uppleva liveframföranden i trådlösa hörlurar.

Datum / Tid

fredag, 19 augusti 2022 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220kr - 450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad