Menu

Live Sessions: Sibille Attar, Shitkid, Boys

Stockholm

Trädgården
onsdag, 18 juli 2018 kl:17:00

Trädgården Live Sessions presenterar:


BOYS
Boys är ett nytt projekt från Nora Karlsson, till vardags gitarrist i hyllade garagerockakten HOLY, och debut-EP:n Kind of Hurt släpptes i september via Stockholmsbaserade etiketten PNKSLM Recordings. Boys kom till världen efter att ett gäng heminspelningar, som helt enkelt var för bra för att inte släppas, nådde fram till skivbolaget - och resultatet lät inte vänta på sig då lovord från bland andra Sonic, Dagens Nyheter, Fesivalrykten och HYMN strömmade in på hemmaplan.


Samtidigt har Boys hyllats internationellt av bland andra The Line of Best Fit, DIY och Under the Radar. Drömsk garagepop där fantastiska melodier i lo-fi format möter känslosamt låtskrivande, med ett liveband bestående av medlemmar från bland annat HOLY, Üni Foreman och Skator.


Boys ursäktar sig inte, Boys kind of hurt och Boys är här för att stanna.


SIBILLE ATTAR
Efter fem års väntan är Sibille Attar äntligen tillbaka med ny musik. Den 27 april anländer den nya EP:n Paloma’s Hand via PNKSLM Recordings, 6 spår av magiskt tilldragande pop musik där mörker o ljus möts, likväl som uppföljaren till hennes hyllade debutalbum Sleepyhead.


Hon solodebuterade 2012 med EP:n The Flower’s Bed efter ett par aktiva år i svensk musikscen och blev snabbt en av Sveriges mest omtalade artister. Uppföljaren, debutalbumet Sleepyhead på Stranded Rekords, anlände i februari 2013 och hyllningarna lät inte vänta på sig, Grammis- och P3 guld-nomineringar likväl som en unisont lyrisk svensk kritikerkår och uppmärksamhet från internationella publikationer som Pitchfork, Stereogum och Noisey.


Efter ett år av ihärdigt turnerande drog sig Sibille Attar tillbaka från rampljuset, och har endast synts i enstaka samarbeten – fram tills nu.


Paloma’s Hand är resultatet av en längre period av ifrågasättande, en samling spår som kom till efter tapp av självförtroende och allmän disillusion av existensen som musikskapare, men ändå en tydlig fortsättning på det hon startade med Sleepyhead. Mörkt och poppigt om vartannat och skriven och producerad av Sibille själv (med Petter Granberg som medproducent på ett spår) är Paloma’s Hand ett ytterligare bevis på att Sibille Attar är bland det mest intressanta musiksverige har att erbjuda.


SHITKID
ShitKid är Åsa Söderqvist punkiga DIY-projekt! Baserad i Göteborg började hon spela in på egen hand i hemmet. Hennes gitarr, sång och trummor inspelade på en (citat) halv-fuckad dator spreds på Soundcloud och bara månader senare låg hon på labeln PNKSLM Recordings.


Med två hyllade EP:s och nyss släppta debutalbumet 'Fish' tar hon nu sönder internet och scener i hela världen


DJ's
Gavin Maycroft
Sara Wilson


Åldersgräns 21 år

Datum / Tid

onsdag, 18 juli 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad