Menu

Live Sessions: Med Støk

Stockholm

Trädgården
onsdag, 25 juli 2018 kl:17:00

25 JULI - Trägården Livesession med STØK:


OCTAVIAN (UK)


När Octavian Godji var femton år blev han utslängd hemifrån. Det var fängelse eller dö som var alternativen i hans område. Han valde musiken. Sju år senare återvände han hem till sin mamma med två fantastiska genombrottssinglar i bagaget, uppmärksammad av Drake, Stormzy och modellat i Paris på catwalken för designern Virgil Ablohs första kollektion för Louis Vuitton.


”Party Here”, ”Hands” och ”Move Me” med Mura Masa är testamentet på en ung stjärna, som i en tid när nästan alla bara följer, stakar ut en helt ny väg för hur ”hiphop” kan låta.


Octavian är långt ifrån din typiska sångrappare. Med rötter från Angola, född i franska Lille och uppvuxen i södra London, är han lika gränslös musikaliskt. Han älskar känslan på houseraves, vuxit upp med rappare som Chief Keef och Drake, dessutom är han svag för singer/songwriters som Bon Iver och James Blake. Octavian har tagit sig an det komplexa uppdraget att förena dessa olika sound och känslor på ett tidigare okänt sätt och skapa något eget och annorlunda. Han vill få folk att dansa och känna och lyssna och relatera – och han lyckas med bravur.


Att Octavian som yngre tonåring gick på samma välrenommerade musikinriktade skola som Adele, Amy Winehouse och King Krule säger kanske inte något om själva musiken, men en hel del om hur långt han kan komma att gå och hans egensinnighet. Han själv säger att det han fick med sig därifrån var att du kan nå hur långt som helst på ett sätt som ingen annan förväntar sig.
”Folk säger att min musik är annorlunda, men de har inte hört annorlunda ännu”, säger Octavian.


OZZY
Med råa texter, ett alldeles eget flow och hårda beats har Ozzy helt ändrat vad hiphop på svenska är och kan vara. Nyligen släpptes det unisont hyllade debutalbumet Ett öga rött – en personlig och magnifik debut som redan har fått sitt eget kapitel i den svenska hiphophistorien. Under sommaren och hösten kommer Ozzy att turnera bakom albumet, som redan har fått hela Hiphopsverige på fall.


Precis som Khemiris roman fick tiotusentals unga att för första gången öppna en bok i början på tjugohundratalet lär Ozzys debutalbum, som för övrigt också innehåller en samling berättelser och illustrationer till varje låt, bli minst lika hågkommet i framtiden. Förväntningarna har inte bara infriats, de har överträffats med råge. - Sonic, 9/10


Ett debutalbum som blöder och glöder. - DN, 4/5


Ozzys debutalbum Ett öga rött faller inte in i den fyrkantiga ramen av your average rap-album. Det är större än det. Färgstarkare. Bättre. - Nöjesguiden


Ozzys ”Ett öga rött” är en lysande debut med en av landets mest originella röster. - Aftonbladet, 4/5


TKND feat Jelassi


Efterfest Röda Rummet med STØK


ROSH (Live)
Rosh har snabbt blivit en viktig ny röst inom svensk hiphop, med sin skönt kaxiga attityd och stenhårda rapstil, med ett starkt budskap om att få vara sig själv och texter som ger nya perspektiv kring identitet och utanförskap. Live låter Rosh vassare, hungrigare och mer övertygande än inspelat – var så säkra.


Eka Scratch & Johanna Ritscher


GÅRDEN DJ’S
Ambervalent
Jozi Nights


17-03
21 år

Datum / Tid

onsdag, 25 juli 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad