Menu

Live Sessions: Janice Och Olsson

Stockholm

Trädgården
torsdag, 26 juli 2018 kl:17:00

26 juli Trädgården Live Sessions presenterar:


JANICE
Den senaste i raden av stjärnor som fostrats i plantskolan Tensta Gospel Choir heter Janice. Med en rad soulinfluerade popsinglar i bagaget har Janice på kort tid trätt fram som ett framtidslöfte att räkna med. Musiken hon skapar beskrivs bäst som stämningsfull, hoppfullt mörk och på många sätt också blytung – i hennes soulpräglade röst finns både känsla och substans med förmåga att hänföra vem som helst.


I februari släppte Janice sitt efterlängtade debutalbum Fallin’ Up – ett giv som applåderats hårt av såväl publik som kritiker. Tillsammans med albumet gav hon sig ut på en omfattande turné och intog scener längs hela vårt avlånga land. Återigen fick Janice ett varmt mottagande. Framgångssagan bekräftades ännu en gång när hon i våras nominerades till Grammisgalan. Det är bara att konstatera - Janice är ett av våra främsta framtidshopp.


Janice debuterade med singeln ”Don’t Need To” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3, och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. I hyllningskören hittar vi förutom en rad både inhemska och internationella medier även artisterna Zara Larsson, Charli XCX och Ricky Martin, som alla fallit pladask för Janice.


---


OLSSON
Det hela började som en enkel mapp med titeln “Solo” på hans laptop. Nu står det för en blandning av musikaliska smaker mellan generationer och kontinenter. OLSSON var tidigare sångare i popbandet Fibes, Oh Fibes! men har på senare tid ägnat sig åt sin solokarriär. Med ett flertal musikaliska samarbeten och verk på CV:t har han en god grund att stå på, och under 2016 kom debut-EP:n Hold On. Hans musik har beskrivits som ”John Lennon på syra återuppstår från de döda i Manchester 1992”och låter tro det eller ej – det låter faktiskt ungefär så.


EP:n följdes upp av den 12 spår långa ”Millions”. Ett musikaliskt fyrverkeri där 80-talets slicka pop blandas med piano-symfonier, Madchesterbeats och instrumentala stämmor. Välkända röster på “Millions” – bland andra Petter Winnberg, Daniel Adams-Ray och Mapei – visar på OLSSONS förmåga att låta kreativiteten och gränslösheten ta över i sitt skapande när han utmanar det svenska pop-arvet utan dess like. OLSSON säger själv så här om plattan:


“I wanted to capture the feeling you had when you listened to music for the first time when you were a teenager. It was all new, playful and you were never sure what the fuck would happen next. Music is the ultimate playground. You can’t control it.”


DJ's
Nadja Chatti & Leo Forsell
Stefski & Agge (pompom)


17-03
21 år

Datum / Tid

torsdag, 26 juli 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad