Menu

Live Sessions: Alice Boman + Grant

Stockholm

Trädgården
onsdag, 15 augusti 2018 kl:17:00

15 augusti Trädgården Live Sesssions: Alice Boman + Grant


GRANT
23-åriga Alma Caroline Cederlöf, som är hennes riktiga namn, ger lyssnaren tillträde till sitt eget universum genom hennes storslagna texter och kompromisslösa intimitet.


Debutsingeln Waterline släpptes i oktober 2017. Med sin starka och berörande text om viljan att stå emot ett självmord nådde låten fram till många. ”När jag skrev texten till Waterline hade jag mått väldigt dåligt under en längre tid och insett ett behov av att ta ett beslut. Även om jag troligen kommer att må skit många gånger till i mitt liv, så ska jag inte drunkna i mörkret. Jag vill fortsätta leva.”. Låten följdes upp av singlarna Wicked, Shimmer och Catcher In The Rye som alla återfinns på albumet.


Genomgående har GRANT valt att ha känslorna i centrum. En tydlig sårbarhet, med lika delar kraft såväl som mjukhet, där varje låt bjuder på råa känslor och textrader med en skarp poetisk noggrannhet. En rad olika sinnesstämningar återfinns bland låtarna – som blixtförälskelse, svårmod, hämndlystnad och seger.


Uppvuxen på en bondgård utanför Stockholm spenderade hon mycket av hennes barndom, ”sjungandes och fantiserandes om vad livet kunde vara”. Vid nio års ålder började hon på kommunala musikskolan i Nynäshamn och förälskade sig i att uppträda.


”De arrangerade en liten konsert för allas familjer och det var första gången ett helt rum blev tyst och jag kände att alla lyssnade på mig.” minns hon. ”Det var den mäktigaste känslan jag någonsin hade upplevt, speciellt betydelsefull eftersom jag var så blyg i en stor och bullrig familj.” - GRANT


När hon funnit sin säregna stil laddade GRANT upp låten Wicked på Soundcloud, mailade länken till otaligt antal bloggare och upptäckte att det blev en buzz runt låtens både trumpna och tilldragande alt-pop sound. Våren 2017 fick hon ett avtal med Sony Music Sweden och släppte under hösten 2017 således sin debutsingel Waterline. Det var med denna låt hon med sitt fantastiskt närvara


ALICE BOMAN
Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia.


Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen. ”EP II” (2014) spelades delvis in i ett hus på landet (samma hus blev också startpunkten för det kommande albumet). Musikskribenter golvades inför hennes ärliga,
avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon 2015 priset "Årets kompositör".


Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human och Catfish. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.


Tre år efter senaste EP:n är Alice äntligen tillbaka med ny musik och från kommande skivan har tre singlar släppts: Dreams (2017), End of Time (2018) och Heartbeat (2018) och nu står hon snart på Trädgården scen.


DJs:
Martha van Straaten
Hans Ferdinand med vänner

Datum / Tid

onsdag, 15 augusti 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad