Menu

Live Sessions: Jireel

Stockholm

Trädgården
onsdag, 29 augusti 2018 kl:17:00

Den unga rapparen från Rågsved söder om Stockholm har på kort tid gått från ett uppmärksammat hiphop-löfte till ett av landets främsta namn. När P3 Guld-galan gick av stapeln i början av året utnämndes Jireel till "Årets artist”, ett tydligt kvitto på att Jireel Lavia Pereira – blott 17 år gammal – nu tagit klivet från nykomling till fullfjädrad stjärna.


Debutalbumet "18" släpptes i mars, och har hittills genererat strålande recensioner från såväl kritiker som fans. Strax därefter gjorde han en gigantisk och hyllad spelning på Nobelberget i Stockholm, som inte på långa vägar har lämnat minnet ännu. Nu finns det absolut inga tvivel kvar – Jireel är en av samtidens allra största artister i landet.


Under sommaren har Jireel åkt på en omfattande turné som sträcker sig över hela landet och ända ned till medelhavet.


Jireel debuterade i november 2015 med låten ”Här & Nu” och har sedan dess fortsatt leverera hits på hits med sin kaxiga, moderna stil. Låtar som "Som Mig”, “Langa Luren” och superhiten “Cataleya” gjorde 2016 till hans genombrottsår. Efterföljande debut-EP:n ”Jettad” från 2017 omnämns redan som en milstolpe inom svensk hiphop – och när Jireel fick den stora äran att avsluta hela Grammisgalan samma år fick vi se smakprov på en strålande liveartist. Förra året fortsatte Jireel att ösa ur sig grymma singlar som "Man of the Year" och "Tagga", sida vid sida med att turnera landet runt. Med nyss släppta debutalbumet "18", liveframträdande på P3 Guld, pris som "Årets artist" på samma gala och Grammis-nomineringar i plural, har den unga stjärnan redan klivit in i 2018 som en av årets stora vinnare. Det här är en stor artistresa som bara har börjat!


Giget på Trädgården är sista showen för Arton Ruschen Sverige turnén och utlovas extra allt i form av scenshow


21 år

Datum / Tid

onsdag, 29 augusti 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad