Menu

Live Sessions: Merit Hemmingson & Klabbes Bank

Stockholm

Trädgården
torsdag, 23 augusti 2018 kl:17:00

23 augusti Live Sessions: Merit Hemmingson & Klabbes Bank


MERIT HEMMINGSON
1967 fick Sverige högertrafik , Ölandsbron började byggas och Hammondorganisten Merit Hemmingson släppte sist första album. Hennes unika legering av folkton på orgel, grooviga komp och ordlöst nynnande har med tiden etsat sig djupt in i musiksverige och 2017 firade Merit inte bara 50 år som artist utan valdes också, som en av åtta artister, det året in i Swedish Music Hall of Fame.


Merit Hemmingson har fått guldskivor och hyllats för sina nytolkningar av svensk folkmusik och utforskande av nya musikaliska marker. Hon har givit ut över 20 album och samarbetet med kända namn som exempelvis Beppe Wolgers och Ola Salo. Hon tilldelades Jan Johansson-stipendiet 2012, har grammisnominerats flera gånger och 2016 fick hon ta emot Folk- och Världsmusikgalans hederspris.


2014 släppte Merit albumet ”Hommage till Jan” – en hyllning till den alltför tidigt bortgångne pianisten Jan Johansson. Tidningen Lira hyllade albumet i sin recension med inledningen:
”När en skiva blir snudd på för bra får recensenten det svettigt att göra anspråk på sitt yrkeskunnande. För vilka ord är starka nog när organisten Merit Hemmingson, nyss fyllda 74, så enastående sätter fingrarna i Jan Johanssons (1931-1968) folkmusiktolkningar.”


KLABBES BANK
Klabbes Bank kan inte jämföras med något annat på den svenska jazzscenen. Musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och sound, utan att för den skull förlora sin improvisatoriska nerv.


Klabbes Bank släppte 2015 sitt femte album Z och blandningen av elektronica, improvisation och noise är svår att hitta någon annanstans. Det är musik där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett sammelsurium eller ett hav av ljud. Sedan de första spelningarna 2003 har bandets musik varit i ständig förändring.


DJ's:
Hanna Makowsky
Dan Redholm & Ludvig Franzen


17-03
21 år

Datum / Tid

torsdag, 23 augusti 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad