Menu

Jens Lekman

Stockholm

Trädgårdsscenen
lördag, 19 augusti 2017 kl:19:00

En av våra främsta historieberättare heter Jens Lekman. Med en berättarstil rotad i det vardagliga och rättframma har han förmedlat känslor och livsöden som ingen annan. Ovanpå anspråkslösa ljudbilder låter han sina berättelser florera, och tar lyssnaren från en punkt till en annan genom ett virrvarr av känslor. Detta har han gjort sedan det tidiga 00-talet, och kanske framförallt albumet ”When I Said I Wanted to Be Your Dog” som introducerade Jens Lekman på den internationella arenan. Trots att texterna i högsta grad är rotade i hans eget liv och ofta har Göteborgskopplingar så har hela världen kunnat förstå honom – Jens Lekman är en universell berättare. I våras landade Lekmans fjärde studioalbum ”Life Will See You Now”, ett album som visade en indietrubadur i absolut högform.

Sedan debutalbumet 2004 har Lekman bara släppt tre album, men ständigt hållit sig relevant med singelsläpp, samarbeten och EP:s. Under hela 2015 lyckades Lekman med konststycket att släppa en låt i veckan, vilket innebar att han när året var slut hade basunerat ut 52 färgstarka vykort av högsta kvalité. Samtidigt sysslade han med projektet Ghostwriting som innebar att han samlade in berättelser från allmänheten som sedan förvandlades till vackra låtar. Det senaste albumet ”Life Will See You Now” har hyllats som ett av Lekmans mest fulländade släpp av en enig kritikerkår, och kammat hem skyhöga betyg världen över. Missa inte chansen att se en av Sveriges mest älskade indieartister på Trädgårdsscenen 19 augusti.

Support band: Vasas flora och fauna

Sommarkonserterna på Trädgårdsscenen presenteras av Stockholm Music & Arts och Luger i samarbete med Moderna Museet, ArkDes och Eriksberg.


Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 17.30 och konserten startar kl 19.00

Arrangör: www.luger.se

Datum / Tid

lördag, 19 augusti 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Trädgårdsscenen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad