Menu

Eva Dahlgren

Stockholm

Trädgårdsscenen
söndag, 20 augusti 2017 kl:19:30

1978 släppte Eva Dahlgren, som 18-åring, sitt debutalbum ”Finns det nån som bryr sig om” och det visade sig att, jo, det fanns en hel del människor som brydde sig om Eva. Nästan ett helt folk faktiskt. Så de senaste 40 åren har Eva vandrat bredvid oss i den svenska musikhistorien. Stilren och sval som en stockholmsk lägenhetsannons men hela tiden med ett pockande Edith Södergranskt vemod bakom elegant formulerade texter och melodier. Eva Dahlgrens musik är på många vis berättelsen om Sverige, det rullande kaoset bakom den blanka ytan, och på senare år har hennes influens synts tydligt i en ny generation viljestarka, egenartade artister som Lykke Li och Ane Brun.

Efter ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis och tre rockbjörnar är en hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna. Efter ett uppehåll på nio år återkom hon 2016 med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” (producerad av Johannes Berglund) och belönades med betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend.

Sommarkonserterna på Trädgårdsscenen presenteras av Stockholm Music & Arts och Luger i samarbete med Moderna Museet, ArkDes och Eriksberg.


Åldersgräns 13 år.

Dörrarna öppnar 17.30 och konserten startar kl 19.00

Arrangör: www.luger.se

Datum / Tid

söndag, 20 augusti 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Trädgårdsscenen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad