Menu

Frida Hyvönen

Stockholm

Trädgårdsscenen
torsdag, 17 augusti 2017 kl:19:00

När Frida Hyvönen berättar så gör hon det ofiltrerat. På hennes senaste album finns inga långdragna metaforer, krusiduller eller svulstiga arrangemang – bara rakt igenom gripande historier med detaljer som främsta utsmyckning. Efter att ha spenderat ett decennium sjungandes på engelska släppte Frida Hyvönen i höstas ett album på modersmålet svenska. Kvinnor och barn är ett genomgående litterärt och genomtänkt album som sätter berättelserna och berättandets ädla konst i fokus. Genom att bruka pianot sparsamt, och istället låta sin unika stämma bli mittpunkt i ljudbilden, känns hennes raka berättelser allt som oftast som rena pistolskott genom hjärtat. Efter att ha gjort kritikerkåren helt salig under hösten kom till slut det definitiva beviset på att det här var ett mästerverk – Frida Hyvönen kammade hem pris för både Årets kompositör och Årets textförfattare på Grammisgalan. Galans två mest åtråvärda priser gick alltså till Hyvönen och hennes första samling låtar på svenska. Om hon inte stod med i historieböckerna tidigare så gör hon det garanterat nu.

Frida Hyvönen har tidigare gett ut fem album på engelska som innehållit allt från pianoballader till dansant pop. Kvinnor och barn har uteslutande hyllats av kritiker, och har bland annat kammat hem full pott hos DN, DI Weekend och Gaffa. GP:s Johan Lindqvist skriver bland annat att ”Frida Hyvönens text är så uppriktig och detaljrik att den tar en helt unik plats i den svenska pophistorien.” Innan förra årets storartade albumsläpp och den efterföljande Grammisbragden fick hon år 2008 ta emot DN:s kulturpris. Under våren har Hyvönen varit ute på en omfattande Sverigeturné, som även den har beskrivits som en fantastisk tillika hjärtskärande upplevelse. Chanserna att vi får uppleva magi från Trädgårdsscenen 17 augusti är överhängande.

Support: Sarah Klang

Sommarkonserterna på Trädgårdsscenen presenteras av Stockholm Music & Arts och Luger i samarbete med Moderna Museet, ArkDes och Eriksberg.


Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 17.30 och konserten startar kl 19.00

Arrangör: www.luger.se

Datum / Tid

torsdag, 17 augusti 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Trädgårdsscenen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad