Menu

Pang Boom Krasch

Stockholm

Tribunalen
onsdag, 5 april 2023 kl:19:00

En operamusikal om glödande visioner, mörka kval och den odödliga succen Glada Änkan. ”Det här är inte musik”, skrek teaterdirektören och höll för öronen när musiken till Glada änkan presenterades för honom för första gången. Året var 1905 och  mannen bakom den blivande världssuccen uppmanades att lämna Theater an der Wien. Pang Boom Krasch – en änka föds, är en rafflande historia om människorna bakom succen. Mot alla odds, mellan hopp och förtvivlan, drev upphovsmännen tillsammans med teaterns skådespelare Glada änkan till premiär. Det är en berättelse om passionen för musiken och scenkonsten i en euforisk och motsägelsefull förkrigstid i början av förra seklet, där kapprustning, nationalism och elitism lurade under ytan. Tendenser som påminner om Europa i dag. Andrea Tarrodis nykomponerade musik är en brygga till den klassiska och välkända musiken från Glada änkan av Franz Lehàr. Ett sällsamt musikaliskt möte mellan dåtid och nutid med text av Andreas Boonstra. Regin står Eva Staaf för, efter en ide av Jonas Nerbe.PRESSCITAT!”Frigruppen SthlmsMusikTeater har alltid spännande saker för sig.”
Dagens Nyheter”Pang boom krasch kokar ny och samhällskritisk musikdramatik på en glad gammal änka.”
Dagens Nyheter"Ensemblen är full av espri. Det är fullt av glädje här”
SVT Kulturnyheter"Ett lyckligt giftemål: Andrea Tarrodis eleganta och rytmiskt uppbrutna melodilinjer mot den trallvänliga valsen”
SVT Kulturnyheter”Ett snärtigt skrivet libretto med glimrande scener som en politisk satir över de tre monarkerna med brittisk, tysk och rysk accent som bara den är värd biljettpriset”
SVT Kulturnyheter”Musiken är en rapp och rolig syntes mellan förra sekelskiftets klangvärld och tonsättaren Andrea Tarrodis eget kabarehumör.”
Dagens NyheterProduktion
Text: Andreas Boonstra       
Musik: Andrea Tarrodi och Franz Lehàr
Regi: Eva Staaf
Ide: Jonas Nerbe
Producent: Amandus Lindblad
Scenograf och Kostymdesigner: Ebba Forstenberg
Maskdesigner och kostymdesigner: Agnes Kenttä
Ljusdesigner och ljustekniker: Nelson Lima
Repetitör och ljudtekniker: Anders HoltzEnsemble
Robert Noack, Tenor – Franz Lehár
Agnes Wästfelt, Sopran – Mizzi Günther
Jonas Nerbe, Tenor – Louis Treuman
Astrid Banck Linderoth, Sopran – Annie Wünsch
Oskar Roslund, Tenor – Karl MeisterOrkester
Oskar Treitler – Violin och kapellmästare
Bartosz Cajler – Violin
Maria Jonsson – Viola
Josef Alin – Cello
Margreet Houtman – KlarinettLängd: ca 2 h 5 min inkl. pausFöreställningen ges i två akter inklusive paus. Foajen öppnas en timme innan föreställningen med servering.obs: det förekommer rök och teatercigaretter i föreställningen. PubliksamtalMissa inte våra populära samtal med publik och gäster i samband med föreställningen!SthlmsMusikTeater genomför efterföljande publiksamtal i samband med föreställningar, du som gäst är välkommen att stanna kvar och delta i samtalet och lyssna. Under samtalen diskuteras många ämnen, Pang Boom Krasch - en Änka föds bjuder in till många samtal om samhället, människan och kultur. Vi förväntar oss alltid givande och berikande samtal, missa inte! Samtalen pågår ca 1 h.5 april - Rebecka Bohlin, Chefredaktör Etc6 april - Eva Karin Gyllenberg, Journalist och författare13 april - Gäst TBA28 april - Pierre Schori, Politiker, diplomat och författare29 April - Birger Schlaug, debattör, författare och tidigare språkrör för Miljöpartiet 

Datum / Tid

onsdag, 5 april 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Tribunalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad