Menu

Live Sessions: Amason + Vacation Forever

Stockholm

Trädgården
torsdag, 30 augusti 2018 kl:17:00

Dagen innan Popagandafestivalen börjar slår Trädgården och Popaganda sina påsar ihop och bjuder upp till förfest med favoriterna AMASON och VACATION FOREVER!


AMASON:
Amason består av vännerna Amanda Bergman, Gustav Ejstes (Dungen), Pontus Winnberg (Miike Snow), Petter Winnberg (Little Majorette) och Nisse Törnqvist (Little Majorette), som i slutet av 2012 efter många år av vänskap och egna musikaliska projekt fann varandra i ett gemensamt musikaliskt rum; Amason. De hoppade förutsättningslöst in i en gemensam farkost – alla med sina ganska olika, tidigare vägar och musikreferenser som en del av blandningen – och insåg snart att det i den soppan fanns mer än nog med kraft för att driva Amason framåt.


Amason gått från att vara ett spontant musikaliskt projekt till att bli ett av Sveriges viktigaste band – och en oförglömlig liveakt. Amason synts framför smockfulla publikhav på festivaler runtom i världen, de har hunnit släppa det otroligt rosade albumet Sky City och EP's som flygplatsen, California airport love och en del fantastiska remixer av låtarna. Men det bästa av allt är att de just nu arbetar på nytt material i studion. Allt detta ska vi fira med en spelning på Trädgården!


VACATION FOREVER:
Vacation Forever är det nya soloprojektet från låtskrivaren och multiinstrumentalisten Zacharias Zachrisson, tidigare medlem i bandet Tussilago. Musiken har formats i Stockholm och Los Angeles de senaste åren. Efter att ha plågats av scenskräck bakom trummorna i Tussilago, vars debutalbum Holy Train (2015) hyllades av recensenterna (bl.a. Dagens Nyheter och GAFFA), hoppade Zacke av bandet strax efter albumreleasen. Han fortsatte dock att göra musik på egen hand.
Musiken – som han beskriver som ”tropical emo” – ges ut på den amerikanske producenten Jeff Bhaskers label Kravenworks. I februari fick vi höra första singeln Blank Ocean, producerad av Jeff Bhasker, följt av Kamikaze Love och tredje singeln I Changed My Life 4 U. I februari gjorde Vacation Forever sitt första gig på Trädgården i Stockholm, tillsammans med sitt liveband Bamboo Hell Boys som består av medlemmar från bandet Tella Viv samt Jelly Crystal på bas.
Första solo-EP:n släpptes i juli 2018 och är inspelad med Jarkko Heiniö som co-producent, Jeff Bhasker som exekutiv producent och rymmer även samarbeten med HOLY och Jelly Crystal. EP:n och de första singlarna har fått stor uppmärksamhet i media med tidningsframsidor och hyllningar, både i Sverige och utomlands. Framöver väntas solo-EP nummer två och en och annan singel från den. Och så förstås konserten på Popagandas förfest.


POPAGANDA DJ's


21 år

Datum / Tid

torsdag, 30 augusti 2018 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Trädgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad