Det Sista Eposet

TurteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I Det sista eposet kraschar olika universum in i varandra och utgör grunden för ett epos där existentiella och politiska frågor vecklar ut sig på flera parallella nivåer. Vi möter bland annat Lilith – en oläcker tjej, en man som blir allergisk mot samhället, Simone Weil, en dystopisk prins och sex imaginära astronauter som försöker lista ur hur det är att bo på den röda planeten. Detta här antihjältarnas epos, en berättelse 2.0. Det sista eposet är ett scenkonstprojekt med målet att beskriva hela vår värld i en föreställning. I linje med episka storverk som Odysséen utgör föreställningen ett helt nytt universum där nya traditioner och lagar råder. Det sista eposet är ett ögonblick i historien som rymmer en hel världsberättelse. ??Det sista eposet är en idé av dramatikern Runa Borch Skolseg, regissören Marie Nikazm Bakken och kostymdesignern Fredrik Floen. Dessa tre, självutnämnda maximalister har slagit sig samman för att ta hybris till nya och bortglömda höjder. Det sista eposet har premiär på Turteatern i Stockholm den 26 september, och spelas även på Teaterfestivalen i Fjaler och Black Box Teater i Oslo under hösten 2019. ??Det sista eposet?produceras av?Turteatern?med stöd från Dramatikkens Hus,?Norska Kulturrådet, Svenska Kulturrådet, Stockholms stads kulturförvaltning, Kulturförvaltningen Region Stockholm, Sveriges författarfond. Gästspel samproduceras med Teaterfestivalen i Fjaler och Black Box Teater. IDÉ/KONCEPT Runa Borch Skolseg/Marie?Nikazm Bakken/Fredrik Floen
PRODUCENT Turteatern
REGI Marie Nikazm Bakken
DRAMATIKER Runa Borch Skolseg
SCENOGRAFI/KOSTYM/MASK Fredrik Floen
LJUDDESIGN/KOMPOSITÖR Patsy Lassbo
LJUSDESIGN Anne-Marie Fritiofsson
MEDVERKANDE PÅ SCEN Isabel Reboia, Joel Ödmann, Kim Theodoridou Bergquist, Martha Rasmussen Lubiana, Teemu Kippola (praktikant, Yrkeshögskolan Novia, Jakobstad), Sigrid Lerche (musiker).
ÖVERSÄTTNING Ida Linde
PRODUCENT, FÖRPRODUKTION Mirjam Gelhorn 
PRODUCENT Siri Nyke
TEKNISK SAMORDNARE Jenni Godoy
TEKNIKER Jenni Godoy, Anna Jondelius
KOMMUNIKATION Sam Johansdotter + Madder kommunikationsbyrå
KOSTYM- OCH SCENOGRAFIASSISTENT Clara Nergårdh 
KONSTRUKTION/SNICKERI Robert Wiberg
FOTO: Klara G

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: