Menu

Bergfiktioner

Stockholm

Turteatern
fredag, 21 januari 2022 kl:19:00

Gästspel av Olof Runsten på Turteaterns stora scen.
Fiktionen om att bli bergtagen återkommer genom historien med olika syften, exempelvis som ett sätt att förklara psykisk ohälsa, eller för att beskriva suggestionen i en konstupplevelse. Berget tycks oupphörligen dra människor till sig, upp på sig och in i sig. Det är på berget vi möter oraklet, det är i berget vi hålls fångna av bergakungen och det är upp för berget som Sisyphos släpar sin lyckosten.

Från den naturromantiska iden om det sublima, genom 30-talets bergfilm och samtidens wanderlust återkommer en serie uppmaningar: romantisera, bestig, övervinn och utvinn. Med utgångspunkt i berget som plats och symbol vill vi med denna landskapsteater studera dess mytiska, historiska och samtida betydelser.

SPELAS:
21 januari kl 19.00
22 januari kl 19.00
23 januari kl 16.00
Föreställningslängd cirka 75 minuter.
Biljetter: https://kulturbiljetter.se/evenemang/5322/bergfiktioner

Text, regi och rum: Olof Runsten ?Musik, ljuddesign och rum: Patsy Lassbo ?Skådespelare: Anna Ladegaard? Ljusdesign: Christoffer Lloyd? Animation: Maja Korpi? Kostym och scenografi-öga: Lina Lundquist? Publikation: Barrie Sutcliffe (Skogen)? Produktion: Interim Kultur

Produktionen genomförs med stöd från Statens Kulturråd, Stockholms stads kulturförvaltning och Göteborgs Stad. Producerat genom residens på Skogen och Turteatern. Förarbetet har stöttats genom Konstnärsnämnden, Nordisk Kulturkontakt och Agder Teaterlaboratorium.  

Enligt regeringens senaste riktlinjer tillämpar vi regeln om vaccinbevis på tillställningen för alla besökare över 18 år. Vid avsaknad av vaccinbevis krävs läkarintyg.

Datum / Tid

fredag, 21 januari 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Turteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

280 ordinarie. Stud/pens/arb fri 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad