kl: 19:00

Incredible Gretsch Brothers

Twang


BILJETTER / MER INFORMATION


Porter & Thorells Syndrom & Twang presenterar:


Incredible Gretsch Brothers
(Anders F Rönnblom + Peter R Ericson)


TWANG (Katarina Bangata 25)
Fredag 10 maj
Insläpp: 19.00
Konsert: fr. 20.00 (slut senast 22.00)
Förköp: 150 SEK
Biljetter i dörren: 180 SEK


MAT & DRYCK
För dig som önskar komma in tidigare har Twangs cafédel på gatuplan öppet. Enklare meny finns för den hungrige. Fullständiga rättigheter för den törstige.


INCREDIBLE GRETSCH DUO
ROCKVETERANEN ANDERS F RÖNNBLOM – Mer än 50 år av Rockpoesi.


”Det finns fortfarande mycket kvar att göra,” säger rockveteranen Anders F Rönnblom.


Vid 73 års ålder och efter drygt 30-talet skivor vill han nu realisera alla vilande idéer och projekt.
Som att öppna upp det stora ”Retrospectives”-lagret av outgivna kompositioner som samlats under en 50-årig musikkarriär.


Ett färskt exempel är den nyss utgivna ”Garagesekvenser”, 15 låtar från 70-talets mitt som av många kritiker anses vara bland det bästa han gjort – med recensioner som 5 av 5 möjliga i HiFi Musik och 10 av 10 möjliga i Uppsalanyheter.


Under tiden fortsätter han att liveframträda med sitt formidabla AFR Band och presentera ett rikt och
varierat urval av låtar från hela skivkarriären – kända låtar som ”Det Är Inte Snön Som Faller”, ”Europa Brinner”,
”Jag Kysste Henne Våldsamt”, ”Din Barndom Skall Aldrig Dö” m.fl.


Duoprojektet med Peter R Ericson startade 1997 med den gemensamma skivan ”Incredible Gretsch Brothers”.
De båda musikerna valde ut låtar ur sina respektive kataloger, gjorde lite specialarrangemang och bjöd in jazzmusiker att kompa dem. Allting spelades in live i studion och filmades av SVT.


Live presenterar Rönnblom och Ericson en blandning av både nytt och gammalt material.
Både akustiskt och elektriskt. Både mjukt och hårt.


PETER R ERICSON. Uppsalabo sedan början av 70-talet.
Har släppt åtta album och en box (”Three Colours”) bestående av fyra separata skivor.
Aktuell med kommande albumet "Songs From The Little Dome By The English Park".
Med helt nytt material från Peter R Ericson, kompositören och gitarristen som bland annat skrivit ”Sommarkort (En stund på jorden)” för Cornelis Wreeswijk och ”Under Vinrankan” och ”Om Och Om Igen” till Monica Zetterlund.
Lite inflikad kuriosa för musiknörden: ”Sommarkort” är resultatet av att Peter i mitten av 80-talet fick i uppdrag av Sveriges Radio att skriva originalmusik till radioprogrammet Eldorado under ett års tid. Högt på Peters önskelista stod att få Cornelis att spela in en av låtarna, vilket han alltså lyckades med, trots att Cornelis vid den tiden var märkt av sin sjukdom.
Peter har definitivt hållit sig sysselsatt som musiker genom åren. Det mest aktuella är ett meriterande samarbete 2016-17, när Peter producerade och sjöng på Ringo Starrs senaste album, ”Give More Love” tillsammans med sin son Petter Ericson Stakee (Alberta Cross).
2015 kom albumet ”National Hero” och 2010 kom den hyllade och ambitiöst genomarbetade CD-boxen ”Three Colours”. ?Peter R Ericson har spelat med en mängd olika artister genom åren, bl a Norah Jones, Esbjörn Svensson och Anders Widmark. Peter är också gitarrist i Anders F Rönnbloms band och gör en mängd spelningar varje år.
Det nya albumet har fått namnet ” Songs From The Little Dome By The English Park” och består av en handfull låtar inspelade i hans studio vid Engelska parken i hemstaden Uppsala. Sångerna känns typiskt ”ericsonska”, vilket inte minst hörs i de båda smakproven vi fått i singelform, tillbakalutade ”I Dream Of You” och finstämda ”I Carry You Home”.


VÄLKOMNA!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-10 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Katarina Bangata 25


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

150


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Ana Diaz Är Tillbaka Med Singeln
PRESS
18 apr
kl: 11:00

Ana Diaz Är Tillbaka Med Singeln "100"

LYSSNA: https://AnaDiaz.lnk.to/100 Idag den 18 april släpper Ana Diaz singeln 100, en smärtsam kärleksballad om när en relation tar slut. Texten skrevs av Ana själv, 20 minuter senare var texten klar och spelades in med ett piano på bara en sångtagning. Det är en låt som vill bli lyssnad på. Jag tror det är bäst om man sitter ner och att settingen inte är för livlig för att...

Bild på Madi Banja Släpper Singeln
PRESS
18 apr
kl: 11:00

Madi Banja Släpper Singeln "primadonna" Och Releasedatum För Kommande Debutalbum "välsignelsen"

LYSSNA: MadiBanja.lnk.to/Primadonna Nyligen släppte Madi Banja singeln Trophy tillsammans med Imenella som fick ett fint mottagande av såväl fans som kritiker. Han fortsätter nu med att släppa singeln Primadonna, en låt om att jaga och längta efter det alla behöver, lite kärlek. Idag står det också klart att Madi släpper sitt debutalbum Välsignelsen den 14 juni. Musik...

PRESS
18 apr
kl: 10:10

Thomas Stenström Och Cherrie Till Grönan

Idag släpps ytterligare två akter till Gröna Lunds konsertsommar. 2019 spås bli Thomas Stenströms år, då han både släpper ny musik och ger sig ut på vår- och sommarturné. Den 17 maj kliver han upp på Stora Scen. Vi har fått följa henne i SVT Edit-serien "Cherrie - ut ur mörkret", hennes musik har prisats med både Grammis och P3 Guld och hon har sommarpratat i P1. Den 12 september...

Hitta oss på Facebook