Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Jesper Lindell / Twang / 9 oktober

TwangDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Porter & Thorells Syndrom / Rootsy Live STHLM presenterar:


JESPER LINDELL


TWANG (Katarina Bangata 25)
Onsdag 9 oktober
Insläpp: 19.00
Konsert: fr. 20.00 (slut senast 22.00)
Förköp: 150 SEK
Biljetter i dörren: 180 SEK


MAT & DRYCK För dig som önskar komma in tidigare har Twangs cafédel på gatuplan öppet. Enklare meny finns för den hungrige. Fullständiga rättigheter för den törstige.


JESPER LINDELL
Ett stjärnskott som inte känns sprunget ur vårt lilla land! Så skrevs det om Jesper Lindells debut_EP och hyllningarna fortsatte när debutalbumet "Everyday Dreams" släpptes digitalt i maj 2019. Nu rullar tåget vidare, albumet kommer att släppas i världen via Natural Sounds och i Skandinavien kommer "Everyday Dreams" för första gången på CD och LP via Rootsy Music. Och Jesper Lindell med band ger sig i oktober ut på sin första turné!


Om "Everyday Dreams" säger Jesper Lindell:


"Det har varit en lång process. Min första EP tog i stort sett två veckor att spela in. Den här gången ville jag verkligen ta mig tid i studion – att få experimentera och utvecklas."


Resultatet är en ljudbild som stadigt står kvar i den souliga americana som gav Jesper hans genombrott – men som samtidigt utvecklats till att innefatta djupsinnigare texter och större, mer svävande melodier.


Jesper Lindell debuterade 2017. Med tidigare First Aid Kit-producenten – tillika systerduons pappa – Benkt Söderberg vid producentspakarna skapade han EP:n Little Less Blue. De fem spåren fick såväl musiknestorn Jan Gradvall som GAFFA att dela ut toppbetyg och dra paralleller till "en ung, vig och karatesparkande Van Morrison". Allra mest uppmärksamhet fick singeln Moving Slow, som inkluderades på flertalet Spotify-topplistor och i dag har streamats över 3,1 miljoner gånger.


Jespers framgångar fortsatte med Dramaten-föreställningen "Who By Fire", den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som filmades av SVT och spelades för utsålda hus flera gånger om. 25-åringen framförde där Cohen-klassikern "Chelsea Hotel #2" tillsammans med systrarna Söderberg – samt "So Long, Marianne" med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill blev framförde Jesper både "Moving Slow" och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.


Därefter hann Jesper och hans band med att framträda som öppningsakt till country- och americanamästare som Justin Townes Earle och Andrew Combs samt spela på prestigefyllda festivalen Sthlm Americana och inför storpublik på Rootsy SummerFest i Falkenberg.


"Väntan verkar ha gjort gott. Produktionerna är större och frodigare, Jesper
Lindell lever ut med större självklarhet, samtidigt finns ett djupare lugn där
det behövs".


Av Dagens Nyheter
"Jesper Lindell kanske är en av vår moderna tids mest solklara stjärnskott."


Av Gaffa
"…skapar ett alldeles särskilt universum att infinna sig i. Jag kan inte låta
bli att drömma mig bort till en varm veranda och kvällsdopp när jag lyssnar
på musiken."


Av Nöjesguiden
"Det sitter i rösten: en innerlighet som inte går att blunda för, en
påträngande röstklang som tvingar dig att ta ställning, ett vokalt
självförtroende som tillåter producenten att emellanåt hålla resten av
musiken i bakgrunden"


Av Sydsvenskan

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-09 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: