Menu

Intim kväll med Clas Yngström

Stockholm

Twang
fredag, 25 februari 2022 kl:19:00

Intim kväll med Clas Yngström
Clas Yngström, född i Borlänge i december 1952, sjunger egna sånger och berättar om sin drygt halvsekel långa färd på rock och bluesmusikens inte alltid spikraka vägar.


Clas började sin bana julen 1962 då han fick en ljusblå Hagström Kent, elgitarr, i julklapp av pappa Jan. I början var det instrumentalrock a la Ventures, Spotnicks och engelska The Shadows som gällde, men genom grupper som Beatles och Stones vaknade intresset för den afroamerikanska musiken med Blues, Jazz och Soul.


Tillammans med spelkompisen, numera riksbekante jazzorganisten, Pierre Swärd spelade Clas även en hel del Fusion ( en mix av rock och jazz ) för att i slutet av 70-talet helt återgå till blues och rock.


SKY HIGH startade på punkklubben Errols i Göteborg på senhösten -78 och fick sitt första genombrott i liveprogrammet ”Tonkraft” i Sveriges Radio P3 som sändes från Mona Seilitz och Bill Öhrströms musikklubb Mariahissen på södermälarstrand i maj 1979.
Clas och SKY HIGH har sedan starten gjort drygt 4.000 spelningar i Asien, Afrika, Europa, Nord och Sydamerika. Under denna tid har Clas gjort 21 fullängdsalbum i eget namn, varav 17 med Sky High.


Några highlights:
1. Jimi Hendrixfestivalen på Club Paradiso i Amsterdam i september 1980, där Clas efter ett bejublat set med Sky High jammade med Jmi´s gamle trummis Mitch Mitchell.
2. samarbetet med ZZ-Top som ledde fram till hitsingeln ”I Ain´t Beggin´”, mycket tack vare den proffsiga rock video man gjorde med stöd av texasskäggen.
3. framträdandet på den stora Jazz & Heritage Festival i New Orleans -88. Bandet blev inbjudna av Chuck Berry och hans management efter att Sky High rest som support till rocklegendaren i norden.


Om dessa saker och massor av andra berättar Clas i detta helakustiska musikprogram, som är tänkt för mindre sammanhang för den rätta ”hemma hos”känslan


Clas fick Dalarnas Landstings Kulturpris år 1991 samt Falu Kommuns dito 2015.


Han är invald i internationella Blues Hall Of Fame sedan år 2012 ( Great Blues Artist ) och uppgraderades till Legendary Blues Artist i januari 2014.


***"Intim kväll med" *** är en konsertserie på Twang där artist och publik möts i en unik miljö som i det närmaste kan räknas som ett vardagsrum. Twang är en gitarrbutik på dagarna och en konsertscen på kvällarna. "Intim kväll med" arrangeras av Porter & Thorells Syndrom.


I samverkan med Bilda.

Datum / Tid

fredag, 25 februari 2022 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Twang

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad