De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Unga Klara, Kulturhuset StadsteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Unga Klara följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta:


Salongerna anpassas efter de rådande rekommendationer som finns, och vi strävar efter största möjliga trivselfaktor. Just nu max 50 i publiken.


På Lagret kommer publiken att placeras med behörigt avstånd mellan sig och scenen. I Akvariet blir det en intimare känsla och naturligtvis med avstånd. I alla våra lokaler markeras avstånd genom skyltning och handsprit finns tillgängligt för alla. Alla utrymmen städas extra frekvent och utsatta områden som handtag, kranar och tvålhållare desinficeras regelbundet. Vi anpassar också vår biljettpolicy och erbjuder återköp av köpt biljett fram till klockan 15 dagen innan.


Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela. Och vi hoppas att du kommer till Sergels Torg när det är dags.


När Unga Klara flyttar tillbaka till hemmascenen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm till hösten sker det med urpremiären av De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, en dramatisering av Johannes Anyurus Augustprisbelönade roman med samma namn.


Premiären äger rum den 15 oktober. Föreställningen är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater, där den kommer att spelas våren 2021. För regi och dramatisering står Farnaz Arbabi, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare.


Unga Klara följer självklart myndigheternas rekommendationer att begränsa antalet publikplatser. Det betyder att det blir färre plaster i salongen än vanligt.


Johannes Anyurus roman "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" är en science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek, och om terrorns och fascismens teater. Handlingen utspelar sig i en närliggande framtid där samhällsutvecklingen lett till en djupgående fascism, ett samhälle präglad av rädsla och segregation där delar av befolkningen fösts ihop i övervakade inhägnader och fråntagits sina medborgerliga rättigheter.


Boken som kom ut 2017 på Norstedts förlag, blev en stor kritiker- och försäljningssuccé, belönades med Augustpriset och har översatts till en rad olika språk.


Dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, som tidigare ofta har dramatiserat berättelser ur ett historiskt perspektiv, förflyttar sig nu in i det framtidsteoretiska.


Genom en förstärkning och förlängning av samhällsutvecklingen hoppas hon kunna åskådliggöra nutiden.


Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Vad kan vi lära oss av att se framåt?


"De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" är en dystopisk men ändå hoppfull bok, som briljant väver ihop parallella tidsuniversum till en skrämmande aktuell berättelse. Den gav mig gåshud när jag läste den och jag har inte kunnat sluta tänka på den sen dess. Att få arbeta med science fiction-genren på scen är också något av en dröm som går i uppfyllelse! säger Farnaz Arbabi.


Medverkande:
Bashkim Neziraj, Ellen Nyman, Lancelot Ncube, Nina Rashid, Rita Lemivaara, Robin Keller, Sepideh Khodarahmi (praktikant från HSM).


Dramatisering och regi:
Farnaz Arbabi


Scenografi:
Jenny Kronberg


Kostymdesign:
Elin Hallberg


Musik:
Mikael Karlsson


Ljusdesign:
Johan Sundén


Maskdesign:
Erika Nicklasson


Grafisk formgivning:
Parasto Backman


De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är en samproduktion mellan Unga Klara och Uppsala stadsteater.
Urpremiär 15 oktober 2020 på Unga Klara på Unga Klara, Sergels torg.
Premiär 8 januari 2021 på Uppsala stadsteater.
Fritt efter Johannes Anyurus roman med samma titel.
Målgrupp: Rekommenderas från 15 år.

Visa hela beskrivningen