Menu

Vad Ska Du Ha Mig Till

Stockholm

Unga Klara
onsdag, 24 februari 2016 kl:10:00

Vad ska du ha mig till
Premiär 23 februari 2016
Av Erik Uddenberg
Regi Cilla Thorell

Unga Klara och Folkteatern i Gävleborg inbjuder till samtal. Och en teaterföreställning om ett möte mellan en lärare och en elev.

”Vet du vad det speciella med mig är?

Det speciella med mig är att jag behöver inte dig. Alls.

Jag vet redan mer om världen än vad du vet. Och det jag behöver lära mig om världen, det kan jag inte lära mig av dig.”

När eleverna har gett upp om skolan. Och skolan har gett upp om eleven. Innan alla ger upp helt, vad gör man då? En elev har intelligent genomskådat skolans dubbla funktion: att lära ut, och att sortera. Som bortsorterad sedan länge verkar det finnas bättre möjligheter på andra håll. Läraren vill ha eleven tillbaka. Kanske själv en gång bortsorterad?

”Och rätt ofta får jag höra vilken skit jag är. Hur dålig jag är.

För att man kräver det omänskliga av mig: jag ska se till att alla får bästa betyg. I allt.”

Mötet dem emellan blir till ett schackparti om meningen med skolan, om vad den är och vad den kan vara. Och i förlängningen ett parti om meningen med livet. Föreställningen Vad ska du ha mig till är cirka 30 minuter lång. Efter föreställningen hålls ett 30 minuter långt efterarbete kring föreställningens tematik med samtal utifrån frågor som: Hur är skolan? Vad ska vi ha den till? Vad vill vi ha den till? Genom att öppet betrakta och samtala om skolan får vi också syn på hur viktig den är, och hur den och vi själva kan utvecklas. För trots allt är det ju så: De allra flesta av oss har inte alls gett upp. Det minsta.

Unga Klara och Folkteatern i Gävleborg inbjuder till samtal. Och en teaterföreställning om ett möte mellan en lärare och en elev. Den spelas i din skola för cirka 30 personer åt gången, från årskurs 8 och upp till gymnasiet. Särskilda föreställningar kommer också att spelas exklusivt för lärare, så att ni får möjlighet att mötas och tillsammans samtala om ert yrke och er yrkeskunskap. Vad ska du ha mig till turnerar under våren i Stockholms och Gävleborgs län. Föreställningen spelas på skolor för både lärare och elever.

Föreställningen genomförs med stöd av Stockholms läns landsting.

Lokal: På turné

Datum / Tid

onsdag, 24 februari 2016 kl: 10:00

Plats

Stockholm, Unga Klara

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad