Menu

Tomas Andersson Wij spelar med: Timbuktu

Stockholm

Vasateatern
torsdag, 25 augusti 2016 kl:19:30

Tomas Andersson Wij spelar med: Timbuktu
En unik kväll med musik och samtal.

Första säsongen av “Tomas Andersson Wij spelar med” sålde slut på nolltid. Och när de intima konserterna, där musik och samtal varvas, sändes på SVT i timslånga versioner blev det både en kritiker -och tittarsuccé. Nu kommer säsong två. Under fyra höstkvällar på Vasateatern i Stockholm spelar TAW med vänner ur svensk artistelit. Tre namn kan avslöjas redan nu: Peter LeMarc, Timbuktu och Lars Winnerbäck.

Peter LeMarc, som sagt att han slutat som liveartist, gör alltså ett undantag för Tomas Andersson Wij. I november släpper han “Den tunna tråden”, hans sista skiva enligt egen utsago.
– Att få spela med Peter LeMarc är en dream come true för mig. Jag såg honom första gången som 15-åring, han var min producent i mitten av 00-talet och vi har umgåtts en hel del men aldrig uppträtt ihop på scen. Han är en av landets allra bästa låtskrivare och liveartister, säger Tomas Andersson Wij.
LeMarc och Andersson Wij kommer varva nakna, akustiska versioner med fullt band och stråkorkester.

En helt akustisk kväll blir det med albumaktuella Lars Winnerbäck. Han har tidigare gästat Tomas Andersson Wij på scen och även gjort en cover på en av hans låtar.
– Vi kommer spela våra egna och varandras låtar, kompa varann och prata mycket. Vi har ofta sagt att vi ska ses och snacka över några öl, men det blir ju aldrig av. Nu tar vi det snacket inför publik istället, säger Tomas Andersson Wij och skrattar.

Ett lite mer otippat namn är Timbuktu men även här finns en förhistoria.
– Jag och Jason hängde en del i Los Angeles i vintras, berättar Tomas Andersson Wij. Vi pratade mycket om politik och Sverige, men lyssnade också på massa musik. För de som eventuellt känner oro: jag kommer INTE att rappa under konserten. Däremot lär vi få höra Jason sjunga – i en mer avskalad inramning än hans publik är van vid att höra honom.

Ytterligare en av Sveriges främsta artister kommer medverka i säsong två av “Tomas Andersson Wij spelar med”. Hennes namn kan av kontraktsskäl inte släppas förrän senare i sommar. Konsertkvällarna på Vasateatern kommer att filmas och visas i nerklippta versioner på SVT senare under hösten. Ny producent för tv-produktionen är Karin af Klintberg (Historieätarna, Trevligt folk mm) och produktionsbolaget Thelma & Louise.

Föreställningen kommer att filmas.
Kameror kan förekomma i synfältet. Ev. omplacering pga inspelningsutrustning kan ske inom samma sektion.

www.blixten.se

Datum / Tid

torsdag, 25 augusti 2016 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Vasateatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad