Menu

Anna von Hausswolff

Stockholm

Vasateatern
lördag, 1 april 2017 kl:20:00

Anna von Hausswolff

Support: Isla Del Rojo

OBS! 1 april (ej 20 april)

Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. 2015 års ”The Miraculous” var en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap och samtidigt ett album som utmanade konventioner på ett sätt som nästan saknar motstycke i svensk musikhistoria. Hyllningarna har med all rätt haglat in från höger och vänster sedan starten, inte minst för hennes maffiga livekonserter där de dånande ljudbilderna sätts i ny kontext och blir till något helt annat. Den 1 april spelar Anna Von Hausswolff live på vackra Vasateatern. Biljetterna är släppta!

Göteborgska Anna von Hausswolff fick sitt stora genombrott 2009, då hon utan att ens ha släppt en debutsingel fyllde Annedalskyrkan till brädden under Way Out West. Året därpå kom debutalbumet ”Singing from the Grave” som mottogs med varma hyllningar av en enad kritikerkår och vittnade om en artist med ändlös potential. Efter att ha tagit det i popmusik annars ganska ovanliga instrumentet orgel under sina vingar har vi bjudits på ytterligare två album, där de artistiska visionerna varit lika stora som ljudbilderna själva. ”The Miraculous” spelades in i Studio Acusticum i Piteå med hjälp av Sveriges största konserthusorgel beståendes av 9000 (!) olika pipor – ett magnum opus i termens rätta bemärkelse.

Senast i december förra året fick vi ytterligare ett stickprov på von Hausswolffs storhet i form av den över 20 minuter långa orgeldronen ”Källan (Betatype)”. Ett meditativt och translikt stycke som får oss att längta till maj, ny musik och Anna von Hausswolffs återtåg till huvudstaden.

Åldersgräms 18 år.


www.annavonhausswolff.org

www.facebook.com/isladelrojo/?fref=ts

www.luger.se

www.vasateatern.se

Datum / Tid

lördag, 1 april 2017 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Vasateatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

330kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad