kl: 21:00

Peter Doherty

Vasateatern


BILJETTER / MER INFORMATION


Tyvärr kommer de redan insatta ersättningsdatumen för Peter Dohertys Skandinavienturné inte att gälla på grund av logistiska skäl. Glädjande nog kan vi redan nu bekräfta att två stycken nya ersättningsdatum på Vasateaten i Stockholm är på plats – 16 & 17 mars! Alltså en fredag och lördag, precis som det ursprungligen var tänkt.

Redan köpta biljetter till både de tänkta konserterna i november och de inställda ersättningsdatumen i februari kommer att gälla till de nya konserterna i mars, så håll hårt i dessa.

Hade du biljett till 24 november / 27 februari gäller den nu till fredag 16 mars.
Hade du biljett till 25 november / 28 februari gäller den nu till lördag 17 mars.

Om du inte har möjlighet att gå på de nya datumen så kommer återköp att kunna göras via respektive inköpsställe till och med 27 december.

Peter Doherty

Åldersgräns 18 år.

Med fötterna djupt nedgrävda i den romantiska poesin har Peter Doherty skapat en mytomspunnen karriär som saknar motstycke i rockens närminne. I början av 00-talet slog han igenom som en av två låtskrivare i ett av årtiondets bästa och mest hyllade band, The Libertines. Efter att bandet upplöstes gick han vidare till att ha en framgångsrik karriär med sitt alldeles egna Babyshambles, och därpå även en blomstrande solokarriär. Förra årets hyllade Hamburg Demonstrations är ett tydligt styrkebesked från en artist som aldrig slutar att varken imponera, leverera och brinna för sin konst. Nu kan vi meddela att Peter Doherty återvänder till Sverige under eget namn för en intim spelning på Vasateatern i Stockholm.

Peter Doherty har länge varit en av Storbritanniens mest spännande låtskrivare, något han har visat i samtliga av sina projekt. Med lika delar ljuv poesi som kaosartad leverans har sedan starten haft ett unikt uttryck. Som soloartist har Doherty släppt två album – 2009 års Grace/Wastelands och förra årets Hamburg Demonstrations – som båda visat en annan sida av artisten Pete Doherty. Det är även med det sistnämnda i ryggen som vi nu har äran att åter presentera honom på svensk mark. Alla som såg The Libertines fantastiska Sverigeåterkomst på Way Out West förra året är väl medvetna om att Peter Doherty är en artist i ordets rätta bemärkelse och en av få som aldrig slutar att göra intryck på sin publik.

www.albionrooms.com

www.luger.se

www.vasateatern.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-03-16 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

390kr


Kort länk hit:Peter Doherty

Peter Doherty, I Don't Love Anyone (but You're Not Just Anyone) på Spotify

Hamburg Demonstrations

I Don't Love Anyone (but You're Not Just Anyone)

Peter Doherty, Kolly Kibber på Spotify

Hamburg Demonstrations

Kolly Kibber

Peter Doherty, Sheepskin Tearaway på Spotify

Grace/Wastelands

Sheepskin Tearaway

Peter Daniell Doherty (uttalas Dockerty), född 12 mars 1979 i Hexham, Northumberland, är en brittisk sångare, poet, låtskrivare och musiker.


Pete Doherty är, tillsammans med Carl Barât, frontfigur i det brittiska rockbandet The Libertines. Senare blev han sångare och frontfigur i bandet Babyshambles. 2009 släppte han sitt första soloalbum "Grace/Wastelands". Sedan 2003 har han gjort sig känd för allmänheten vid sidan av musiken, för sitt beroende av droger och sitt förhållande med supermodellen Kate Moss.


Doherty föddes i nordengelska Hexham men växte bland annat upp i Liverpool och i Shepherd's Bush i London, men under hans uppväxt flyttade familjen ofta runt i Storbritannien och Europa på grund av pappans arbete inom brittiska armén. Liverpool, London, Coventry, Dorset, Belfast, Tyskland och Cypern var några av de platser familjen bodde på. Vid 16 års ålder vann Doherty en poesitävling och skickades på uppdrag av den brittiska regeringen på en resa genom Ryssland.


Petes akademiska karriär var relativt framgångsrik. Han uppnådde hela 11 toppbetyg på sin GCSE-examen, fyra toppbetyg på A-nivå, och kom in på Oxfords universitet, där han började studera engelska. Den kursen hoppade han emellertid av redan under den första terminen och flyttade tillsammans med den mycket goda vännen Carl Barat in i en lägenhet i norra London.


Doherty och Barât bildade sedermera rockgruppen The Libertines, där de delade på sången och låtskrivandet. I deras gemensamma lägenhet skrev de material för sin debutsingel What a Waster från 2002, och deras första album, Up the Bracket, som släpptes senare samma år. Deras debutalbum mottogs med god kritik och bandets resa mot berömmelse fortsatte i raketfart, mycket på grund av bandets energiska livespelningar som präglades av våld, mikrofonväxling mellan Doherty och Barât och den ständigt efterföljande och trogna skaran fans som reste från spelning till spelning.


En tid efter albumet Up the Bracket hade släppts petades Doherty från The Libertines på grund av sitt påstått starka beroende av droger. På sommaren år 2003 födde Lisa Moorish, sångerska i bandet Kill City, hennes och Petes barn Astile. I juli 2003 bröt han sig in i Carl Barâts lägenhet i Marylebone och stal ett antal saker, bland annat en bärbar dator och en antik gitarr, och blev dömd till sex månaders fängelse, av vilka han avtjänade tre. Samma dag som han släpptes fri mottogs han varmt av Carl Barât efter att de två hade försonats under Petes fängelsevistelse. Senare samma kväll gjorde Libertines en legendarisk spelning på The Tap 'n' Tin i Chatham, kallad "The Freedom Gig".


Doherty återförenades med The Libertines och gav tre bejublade konserter på London Forum i december år 2003, vilka alla tre hamnade på top 20 av historiens bästa konserter i tidningen Q magazine. Han arbetade på ett andra album med bandet under år 2004.


Dock trappades Petes droganvändande upp och tärde på de två stjärnornas förhållande både privat och professionellt. Livvakter fick anlitas under gruppens studioinspelningar för att för att skydda Doherty från vad Barât kallade Dohertys "harpies" (drogvänner) från att dyka upp i studion. Kort efter de första inspelningarna petades Pete återigen från gruppen, eftersom han tre gånger misslyckats med att trappa ner på droganvändandet genom rehab. Medan Doherty rymde från Wat Tham Krabok, ett kloster i Thailand känt för att rehabilitera drog- och alkoholberoende, släpptes bandets andra album, The Libertines, som gick rätt in på förstaplatsen på den brittiska albumlistan. Där stannade det i ungefär fyra veckor och sålde platina både i Storbritannien och USA.


Doherty har efter uppbrottet med The Libertines format en egen karriär, helt utan hjälp från Carl Barât. Bland annat gästade han Wolfman på singeln For Lovers (släpptes när Doherty var medlem och nominerad till Ivor Novello Awards för 2004 års bästa sång), sedan släppte han singeln Babyshambles och bildade sedermera bandet med samma namn, vilket från början var till för att tjäna pengar till droger. Bandet har sedan dess släppt singeln Killamangiro och turnerat runt om i Storbritannien. I december år 2004 misslyckades de att inta scenen på London Astoria, vilket ledde publiken till uppror.


Den 3 februari 2005 arresterades Pete Doherty för att ha misshandlat dokumentärfilmaren Max Carlish på ett hotell i Islington. Mot sitt nekande och efter misslyckade försök att skrapa ihop 150 000 pund till borgen, fängslades han återigen, anklagad bland annat för rån och utpressning, anklagelser som senare togs tillbaka. Doherty har opererat in en Naltrexone, vilken förhindrar honom från att bli "hög" av Heroin.


Den 2 juli 2005 uppträdde Pete på Live 8-konserten i Hyde Park i London, där han tillsammans med Elton John gjorde en duett med sången Children of the Revolution. Flera brittiska tidningar kallade uppträdandet för "shambolic". Pete har senare hävdat att det dåliga framträdandet berodde på chocken han fick efter de kommentarer sir Bob Geldofs dotter, Peaches, gav honom alldeles innan han skulle gå på scen.


I juli 2005 skulle Doherty och Babyshambles backa upp bandet Oasis under deras Storbritannien-turné. De misslyckades att dyka upp, något som skylldes på att Doherty inte kunde ta sig hem från Frankrike i tid.


Den 13 augusti 2005 stoppades Pete i tullen på Oslos flygplats Gardermoen efter att de hade hittat små mängder heroin i hans kläder. Babyshambles var bokade att spelade på Øyafestivalen i Oslo klockan 17:05, men Doherty hölls kvar i tullen i tre timmar. Han släpptes efter att festivalarrangörerna betalat 8 000 norska kronor i böter för hans droginnehav. När bandet slutligen dök upp på scenen var Doherty sjuk och spydde på scen efter 20 minuter. Han hällde ut en flaska Vodka över publiken och visade upp ett tomt cigarettpaket för dem, vilket ledde till att publiken började kasta upp cigaretter på scen. På grund av att elektriciteten stängdes av 23:00 kunde Babyshambles inte spela mer än 30 minuter.


Den 15 augusti 2005 släppte Babyshambles sin andra singel Fuck Forever, vilken nådde fjärde plats på den brittiska singellistan. Senare samma månad var Pete Doherty involverad i en uppgörelse med sin tidigare vän och bandmedlem, Razorlightsångaren Johnny Borell. Uppgifter gör gällande att Doherty skulle ha skallat Borell efter deras uppträdande på Leeds-festivalen, orsak oklar.


Den 16 juni 2006 klockan 01:15 skulle Pete Doherty och hans band Babyshambles ha sin första svenska spelning på Hultsfredsfestivalen, Hultsfred. Han blev dock stoppad av tullen på Arlanda flygplats efter misstankar om att han var drogpåverkad. Babyshambles var inte uppe på scenen förrän klockan halv tre på natten. Det var egentligen meningen att han skulle vara inlagd på ett rehabiliteringshem i Portugal.


I intervjuer (se länkar nedan), har Doherty listat sin favoritbok som George Orwells 1984, Brighton Rock av Graham Greene, Our Lady of the Flowers av Jean Genet, Flowers of Evil av Charles Baudelaire och verken av Oscar Wilde. Han har också nämnt Emily Dickinson som en influens. Hans favoritfilmer inkluderar brittiska klassiker från 1960-talet som Billy Liar, Poor Cow, O Lucky Man! och filmversionen av Steptoe and Son. Han har också nämnt Lee Mavers från The La's som en musikalisk influens.


Doherty har en storasyster och en lillasyster, vid namn Amy-Jo och Emily. Hans mamma är sjuksköterska och heter Jacqueline Doherty. Hans pappa, Peter Doherty Sr., jobbar inom armén.


Dohertys mamma har skrivit en bok, om hur hennes son förvandlats från en väluppfostrad mönsterelev till en av världens mest kända narkomaner. Boken heter Pete Doherty: My Prodigal Son. (ISBN 978-0-7553-1608-3).
Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Fly Me To The Moon - Premiär För Hisnande Svart Komedi På Intiman
PRESS
18 jan
kl: 10:20

Fly Me To The Moon - Premiär För Hisnande Svart Komedi På Intiman

Fredag 2 februari har komedin Fly me to the moon premiär på Intiman. Vi möter Frida och Ljiljana, två medelålders kvinnor som jobbar i hemtjänsten. De tar hand om en 84-årig man som älskar Frank Sinatra och spelar på hästar. En dag blir han oväntat kvar på toaletten och det kommer att dröja innan han får användning för sina pensionspengar...

Prisbelönade nordirländska dramatikern Marie Jones komedi Fly me to the moon är nyöversatt och omarbetad till att nu utspela sig i Malmö. För regin står Maria Löfgren, som tidigare satt upp publiksuccén Ottar och kärleken på Intiman. Nu är hon tillbaka med en en rolig, varm och vass pjäs om drömmen om ett bättre liv:

- I Fly me to the moon porträtteras två kvinnor som vi sällan ser på teaterscenen, hemtjänstarna Frida och Ljiljana som i sin längtan efter pengar måste pröva sin moral. Det här är klassdramatik på riktigt! Det är en hisnande roadmovie inom fyra väggar som kör mot avgrundens rand, lite som Thelma och Louise, säger regissören Maria Löfgren.

I de båda huvudrollerna syns Susanne Karlsson som Frida, och Sandra Stojiljkovic som Ljiljana. Medverkar gör också Lars-Göran Ragnarsson.

Kontakta gärna mig för intervjuer med skådespelare och regissör. Läs mer om föreställningen, skå... Klicka för att läsa mer

Bild på En Smak Av Champagne, Delikatesser, Juveler I En Inspirerande Och Unik Miljö
PRESS
18 jan
kl: 09:00

En Smak Av Champagne, Delikatesser, Juveler I En Inspirerande Och Unik Miljö

Nu satsar Stockholmsmässan på njutning och inspiration med ett helt nytt koncept.
- Vi vill ge besökarna möjlighet att umgås i en exklusiv miljö med unika erbjudanden och lyssna till inspirerande talare, säger Daniel Fritzdorf, projektchef för The Lifestyle Lounge.

Eventet hålls i den pampiga Victoriahallen på Stockholmsmässan och ska 9-10 mars fyllas med gäster som söker det lilla extra i livet.

Utställarna bjuder på såväl viner som delikatesser samt exponerar det mest exklusiva inom båt, juveler, klockor, bilar och mode. I den centralt uppbyggda loungedelen serveras delikatesser i världsklass och speciellt utvalda drycker som ingår i entrépriset.

På scenen bjuds besökarna dessutom på intressanta talare i TED Talks-format.

- Fokus ligger på sinnlig upplevelse och njutning. Vi ska bjuda på det där lilla extra som sätter guldkant på tillvaron, säger Daniel Fritzdorf.

Eventet är ett samarbete mellan Stockholmsmässan och Lifestyle Publishing samt Sopexa.

På kvällen 9 mars dukas det om till galakväll och dörrarna öppnas till Lifestyle Charity Day, en magisk kväll med underhållning och där välgörenhet står i fokus. Plan International är kvällens förmånstagare.

- Den kvällen är tillägnad dem som behöver vår hjälp allra mest: Barnen. Att bidra till kampen för att stärka kvinnors och barns rättigheter är ett sätt för oss och besö... Klicka för att läsa mer

Bild på Klimatförändringar Ger Stora Effekter För Östersjön - Lokala Åtgärder Och Samarbete Nödvändigt
PRESS
17 jan
kl: 12:00

Klimatförändringar Ger Stora Effekter För Östersjön - Lokala Åtgärder Och Samarbete Nödvändigt

I år arrangeras för andra gången kongressen Baltic Sea Future - Innovation, visions and leadership for a sustainable Baltic Sea region. Ambassadörer från länder runt Östersjön samlades i mitten av januari till ett förmöte inför kongressen som äger rum den 8-9 mars i Stockholm. 

- Det är brådskande att hinna med de omställningar som behövs. Vi börjar redan se effekterna av klimatförändringarna, säger Marmar Nekoro, projektledare och programansvarig för Baltic Sea Future.

Baltic Sea Futures tema är i år klimatförändringar och dess effekter på regionen och havet. Kommuner, forskare, näringslivsrepresentanter och politiska beslutsfattare kommer att vara på plats för att utbyta kunskap och innovativa verktyg för att rädda havet och nå FN:s hållbarhetsmål inom Agenda2030. Klimatförändringarna har redan lett till en snabbare uppvärmning av Östersjöregionen jämfört med resten av jorden, vilket exempelvis påverkar nederbördsmängden och därmed avrinningen av näringsämnen och miljögifter som når Östersjön

- Det är bråttom att arbeta förebyggande och med anpassningar på många områden. Ett konkret exempel på effekter som vi redan sett i Sverige är dricksvattenbrist i flera kommuner, säger Marmar Nekoro.

Baltic Sea Future är en arena för alla som vill arbeta aktivt och innovativt med nya lösningar. - Vad är nästa steg som behövs för att ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter