kl: 21:00

Peter Doherty

VasateaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tyvärr kommer de redan insatta ersättningsdatumen för Peter Dohertys Skandinavienturné inte att gälla på grund av logistiska skäl. Glädjande nog kan vi redan nu bekräfta att två stycken nya ersättningsdatum på Vasateaten i Stockholm är på plats – 16 & 17 mars! Alltså en fredag och lördag, precis som det ursprungligen var tänkt.

Redan köpta biljetter till både de tänkta konserterna i november och de inställda ersättningsdatumen i februari kommer att gälla till de nya konserterna i mars, så håll hårt i dessa.

Hade du biljett till 24 november / 27 februari gäller den nu till fredag 16 mars.
Hade du biljett till 25 november / 28 februari gäller den nu till lördag 17 mars.

Om du inte har möjlighet att gå på de nya datumen så kommer återköp att kunna göras via respektive inköpsställe till och med 27 december.

Peter Doherty

Åldersgräns 18 år.

Med fötterna djupt nedgrävda i den romantiska poesin har Peter Doherty skapat en mytomspunnen karriär som saknar motstycke i rockens närminne. I början av 00-talet slog han igenom som en av två låtskrivare i ett av årtiondets bästa och mest hyllade band, The Libertines. Efter att bandet upplöstes gick han vidare till att ha en framgångsrik karriär med sitt alldeles egna Babyshambles, och därpå även en blomstrande solokarriär. Förra årets hyllade Hamburg Demonstrations är ett tydligt styrkebesked från en artist som aldrig slutar att varken imponera, leverera och brinna för sin konst. Nu kan vi meddela att Peter Doherty återvänder till Sverige under eget namn för en intim spelning på Vasateatern i Stockholm.

Peter Doherty har länge varit en av Storbritanniens mest spännande låtskrivare, något han har visat i samtliga av sina projekt. Med lika delar ljuv poesi som kaosartad leverans har sedan starten haft ett unikt uttryck. Som soloartist har Doherty släppt två album – 2009 års Grace/Wastelands och förra årets Hamburg Demonstrations – som båda visat en annan sida av artisten Pete Doherty. Det är även med det sistnämnda i ryggen som vi nu har äran att åter presentera honom på svensk mark. Alla som såg The Libertines fantastiska Sverigeåterkomst på Way Out West förra året är väl medvetna om att Peter Doherty är en artist i ordets rätta bemärkelse och en av få som aldrig slutar att göra intryck på sin publik.

www.albionrooms.com

www.luger.se

www.vasateatern.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-03-16 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:Peter Doherty

Peter Doherty, I Don't Love Anyone (but You're Not Just Anyone) på Spotify

Hamburg Demonstrations

I Don't Love Anyone (but You're Not Just Anyone)

Peter Doherty, Kolly Kibber på Spotify

Hamburg Demonstrations

Kolly Kibber

Peter Doherty, Sheepskin Tearaway på Spotify

Grace/Wastelands

Sheepskin Tearaway

Peter Daniell Doherty (uttalas Dockerty), född 12 mars 1979 i Hexham, Northumberland, är en brittisk sångare, poet, låtskrivare och musiker.


Pete Doherty är, tillsammans med Carl Barât, frontfigur i det brittiska rockbandet The Libertines. Senare blev han sångare och frontfigur i bandet Babyshambles. 2009 släppte han sitt första soloalbum "Grace/Wastelands". Sedan 2003 har han gjort sig känd för allmänheten vid sidan av musiken, för sitt beroende av droger och sitt förhållande med supermodellen Kate Moss.


Doherty föddes i nordengelska Hexham men växte bland annat upp i Liverpool och i Shepherd's Bush i London, men under hans uppväxt flyttade familjen ofta runt i Storbritannien och Europa på grund av pappans arbete inom brittiska armén. Liverpool, London, Coventry, Dorset, Belfast, Tyskland och Cypern var några av de platser familjen bodde på. Vid 16 års ålder vann Doherty en poesitävling och skickades på uppdrag av den brittiska regeringen på en resa genom Ryssland.


Petes akademiska karriär var relativt framgångsrik. Han uppnådde hela 11 toppbetyg på sin GCSE-examen, fyra toppbetyg på A-nivå, och kom in på Oxfords universitet, där han började studera engelska. Den kursen hoppade han emellertid av redan under den första terminen och flyttade tillsammans med den mycket goda vännen Carl Barat in i en lägenhet i norra London.


Doherty och Barât bildade sedermera rockgruppen The Libertines, där de delade på sången och låtskrivandet. I deras gemensamma lägenhet skrev de material för sin debutsingel What a Waster från 2002, och deras första album, Up the Bracket, som släpptes senare samma år. Deras debutalbum mottogs med god kritik och bandets resa mot berömmelse fortsatte i raketfart, mycket på grund av bandets energiska livespelningar som präglades av våld, mikrofonväxling mellan Doherty och Barât och den ständigt efterföljande och trogna skaran fans som reste från spelning till spelning.


En tid efter albumet Up the Bracket hade släppts petades Doherty från The Libertines på grund av sitt påstått starka beroende av droger. På sommaren år 2003 födde Lisa Moorish, sångerska i bandet Kill City, hennes och Petes barn Astile. I juli 2003 bröt han sig in i Carl Barâts lägenhet i Marylebone och stal ett antal saker, bland annat en bärbar dator och en antik gitarr, och blev dömd till sex månaders fängelse, av vilka han avtjänade tre. Samma dag som han släpptes fri mottogs han varmt av Carl Barât efter att de två hade försonats under Petes fängelsevistelse. Senare samma kväll gjorde Libertines en legendarisk spelning på The Tap 'n' Tin i Chatham, kallad "The Freedom Gig".


Doherty återförenades med The Libertines och gav tre bejublade konserter på London Forum i december år 2003, vilka alla tre hamnade på top 20 av historiens bästa konserter i tidningen Q magazine. Han arbetade på ett andra album med bandet under år 2004.


Dock trappades Petes droganvändande upp och tärde på de två stjärnornas förhållande både privat och professionellt. Livvakter fick anlitas under gruppens studioinspelningar för att för att skydda Doherty från vad Barât kallade Dohertys "harpies" (drogvänner) från att dyka upp i studion. Kort efter de första inspelningarna petades Pete återigen från gruppen, eftersom han tre gånger misslyckats med att trappa ner på droganvändandet genom rehab. Medan Doherty rymde från Wat Tham Krabok, ett kloster i Thailand känt för att rehabilitera drog- och alkoholberoende, släpptes bandets andra album, The Libertines, som gick rätt in på förstaplatsen på den brittiska albumlistan. Där stannade det i ungefär fyra veckor och sålde platina både i Storbritannien och USA.


Doherty har efter uppbrottet med The Libertines format en egen karriär, helt utan hjälp från Carl Barât. Bland annat gästade han Wolfman på singeln For Lovers (släpptes när Doherty var medlem och nominerad till Ivor Novello Awards för 2004 års bästa sång), sedan släppte han singeln Babyshambles och bildade sedermera bandet med samma namn, vilket från början var till för att tjäna pengar till droger. Bandet har sedan dess släppt singeln Killamangiro och turnerat runt om i Storbritannien. I december år 2004 misslyckades de att inta scenen på London Astoria, vilket ledde publiken till uppror.


Den 3 februari 2005 arresterades Pete Doherty för att ha misshandlat dokumentärfilmaren Max Carlish på ett hotell i Islington. Mot sitt nekande och efter misslyckade försök att skrapa ihop 150 000 pund till borgen, fängslades han återigen, anklagad bland annat för rån och utpressning, anklagelser som senare togs tillbaka. Doherty har opererat in en Naltrexone, vilken förhindrar honom från att bli "hög" av Heroin.


Den 2 juli 2005 uppträdde Pete på Live 8-konserten i Hyde Park i London, där han tillsammans med Elton John gjorde en duett med sången Children of the Revolution. Flera brittiska tidningar kallade uppträdandet för "shambolic". Pete har senare hävdat att det dåliga framträdandet berodde på chocken han fick efter de kommentarer sir Bob Geldofs dotter, Peaches, gav honom alldeles innan han skulle gå på scen.


I juli 2005 skulle Doherty och Babyshambles backa upp bandet Oasis under deras Storbritannien-turné. De misslyckades att dyka upp, något som skylldes på att Doherty inte kunde ta sig hem från Frankrike i tid.


Den 13 augusti 2005 stoppades Pete i tullen på Oslos flygplats Gardermoen efter att de hade hittat små mängder heroin i hans kläder. Babyshambles var bokade att spelade på Øyafestivalen i Oslo klockan 17:05, men Doherty hölls kvar i tullen i tre timmar. Han släpptes efter att festivalarrangörerna betalat 8 000 norska kronor i böter för hans droginnehav. När bandet slutligen dök upp på scenen var Doherty sjuk och spydde på scen efter 20 minuter. Han hällde ut en flaska Vodka över publiken och visade upp ett tomt cigarettpaket för dem, vilket ledde till att publiken började kasta upp cigaretter på scen. På grund av att elektriciteten stängdes av 23:00 kunde Babyshambles inte spela mer än 30 minuter.


Den 15 augusti 2005 släppte Babyshambles sin andra singel Fuck Forever, vilken nådde fjärde plats på den brittiska singellistan. Senare samma månad var Pete Doherty involverad i en uppgörelse med sin tidigare vän och bandmedlem, Razorlightsångaren Johnny Borell. Uppgifter gör gällande att Doherty skulle ha skallat Borell efter deras uppträdande på Leeds-festivalen, orsak oklar.


Den 16 juni 2006 klockan 01:15 skulle Pete Doherty och hans band Babyshambles ha sin första svenska spelning på Hultsfredsfestivalen, Hultsfred. Han blev dock stoppad av tullen på Arlanda flygplats efter misstankar om att han var drogpåverkad. Babyshambles var inte uppe på scenen förrän klockan halv tre på natten. Det var egentligen meningen att han skulle vara inlagd på ett rehabiliteringshem i Portugal.


I intervjuer (se länkar nedan), har Doherty listat sin favoritbok som George Orwells 1984, Brighton Rock av Graham Greene, Our Lady of the Flowers av Jean Genet, Flowers of Evil av Charles Baudelaire och verken av Oscar Wilde. Han har också nämnt Emily Dickinson som en influens. Hans favoritfilmer inkluderar brittiska klassiker från 1960-talet som Billy Liar, Poor Cow, O Lucky Man! och filmversionen av Steptoe and Son. Han har också nämnt Lee Mavers från The La's som en musikalisk influens.


Doherty har en storasyster och en lillasyster, vid namn Amy-Jo och Emily. Hans mamma är sjuksköterska och heter Jacqueline Doherty. Hans pappa, Peter Doherty Sr., jobbar inom armén.


Dohertys mamma har skrivit en bok, om hur hennes son förvandlats från en väluppfostrad mönsterelev till en av världens mest kända narkomaner. Boken heter Pete Doherty: My Prodigal Son. (ISBN 978-0-7553-1608-3).
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Chico Släpper Singeln "som En Dans" Feat. Thailee
PRESS
22 jun
kl: 13:10

Chico Släpper Singeln "som En Dans" Feat. Thailee

Idag den 22 juni är Chico aktuell med nya singeln Som en dans som gästas av nyligen signade Debenim Music kollegan Thailee. LYSSNA: https://Chico.lnk.to/SomEnDans Han följer upp sin debutsingel Ingen Alls med en kaxigare och gladare sommarlåt: - Det är en låt som man mår bra till, har kul och dansar med sitt folk, säger Chico om låten. Med Som en dans visar Chico upp ett poppigare...

Bild på Youtube-Sensationen Gissberg Släpper Singel Om Tillfällig Kärlek
PRESS
21 jun
kl: 14:00

Youtube-Sensationen Gissberg Släpper Singel Om Tillfällig Kärlek

För fem år sen la han upp sin första video på Youtube, en akustisk mashup av Ison & Filles "Vår Betong" och Stor & Aleks "Stationen". Den har idag nästan 3 miljoner visningar och har delats av en mängd profiler, däribland Zlatan.  Nu släpper han 2018 års första singel, den somriga poplåten "Klä av mig" som har producerats av Jakob Big Brain Koppanski, som även är...

Bild på Internationella Gäster På Formex
PRESS
21 jun
kl: 11:40

Internationella Gäster På Formex

Höstens Formex, 21-24 augusti, bjuder på flera internationella inslag. Bland annat firas 150 år av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Japan med en utställning om japansk design och hantverk. På mässan håller också den amerikanska trendanalytikern Lilly Berelovich ett seminarium. Textildesigner från Tokyo Utställningen "Japan på Formex" består av tre delar och kureras av...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter