Menu

Loney dear

Stockholm

Vasateatern
lördag, 28 april 2018 kl:20:00

LONEY DEAR

Åldersgräns 18 år.

Högaktuell med nomineringar i både Grammis, Gaffa-priset och Manifestgalan inleder Loney Dear nästa vecka sin vårturné, med stopp i både Sverige och Europa. Efter att höstens konsert i Stockholm sålt slut på nolltid, kan vi nu ge glädjande nyheter till alla som blev utan biljett. Nu adderas ytterligare ett datum på hemmaplan.

Emil Svanängen – personen bakom Loney Dear – har lyckats ta sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och – med förra årets album – tillbaka till europeiska omgivningar. Han har blivit hyllad av musikgiganter som bland annat Pitchfork, The Guardian och NME, och legendaren Peter Gabriel har till och med påstått att Svanängen är “Europas svar på Brian Wilson”. Genom att ha turnerat med några av indiemusikens största namn har Loney Dear dessutom gjort ett rykte om sig för sina fängslande konserter.

One of the most uplifting, inspiring, healing voices you will EVER hear”
– The Sunday Times

Den 29 september släppte Loney Dear ett nytt självbetitlat album – totalt det sjunde i ordningen. Det är ett kraftfullt men samtidigt ömtåligt album som rör sig någonstans i gränslandet mellan elektroniskt och orkesterlikt, och som har hyllats på flera håll. Bland annat menar Sonic Magazine att Loney Dear “nästan överträffar sig själv” och att singeln Sum är “en emotionell islossning, ungefär som att titta på en Hollywood-film där man motvilligt blir tårögd i vissa lägen.”


www.loneydear.com

www.luger.se

www.vasateatern.se


Loney Dear
2024-05-10 19:30:00
Blandat, VISBY, Kultudralen - St Nicolai Kyrkoruin



Loney Dear
2024-07-10 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Inne



Loney Dear
2024-08-31 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada



Loney Dear
2024-10-11 20:00:00
Lund, Mejeriet

Datum / Tid

lördag, 28 april 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Vasateatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

355kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad