Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Cult Of Luna

VasateaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

CULT of LUNA
Åldersgräns 18 år

Cult of Luna offentliggör höstturné i upptakten till helt nytt album - biljetterna släpps nu!

Det är drygt 2 veckor sedan det svenska post-metalbandet Cult of Luna släppte ny musik för första gången i helt eget namn sedan 2013. Singeln, The Silent Man , är en försmak på vad som komma skall från ett nytt album som släpps till hösten. Cult of Luna har i flera år hyllats som ett av de absolut bästa livebanden i sin genre, och har vunnit & nominerats till en rad priser och utmärkelser med åren. Nu står det klart att bandet, med nytt material i bagaget, ger sig ut på en albumturné längs Europas vägar till hösten. Biljetterna släpps nu!

Den 6 maj släppte Cult of Luna singeln ”The Silent Man”, som också utgjorde startskottet för upptakten till en sprillans ny platta som enligt bandet själva släpps ”at the dawn of fall” i år. Det blir Cult of Lunas första album i helt eget namn sedan album- och EP-kombinationen ”Vertikal” (2013), som i Aftonbladet kallades för ”så nära genreperfektion man kan komma”.
Singeln är ett första smakprov på vad världen kan vänta sig, och idag – drygt 2 veckor efter att singeln släpptes till allmänheten – står det klart att Cult of Luna genomför en albumturné till hösten med 4 bekräftade datum i Norden.
Cult of Luna har i flera år hyllats inte minst för sina gedigna och apokalyptiskt betingande liveframträndanden – och någonting annat än storslaget bör vi inte vänta oss till hösten.
”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”, skrev en gång Gefle Dagblad – och det erkända musikmagasinet Terrorizer har kallat Cult of Luna för ”one of the finest live bands on the planet”.
I lördags gjorde Cult of Luna sitt första gig för sommaren i Huskvarna, och besöker sedan en handfull festivaler. Den annalkande höstturnén har premiär i hemstaden Umeå den 11 oktober.

Turnéplan – Cult of Luna, hösten 2019
11 oktober Umeå, Väven
17 oktober Köpenhamn, Pumpehuset
18 oktober Göteborg, Pustervik
19 oktober Stockholm, Vassateatern
Fler datum tillkommer

Cult of Luna har rötter i Umeå och Luleå, och har sedan starten 2001 växt till en betydande och inflytelserik del av metalscenen. Med skivan ”Somewhere Along The Highway” (2006) kammade de hem pris i P3 Guld för Årets rock/metal, hyllades i media och intog topplistor över årets bästa album.
År 2016, tio år senare, åkte bandet i samband med jubiléet ut på en unik Europaturné då de spelade hela plattan från start till slut. Samma år släpptes skivan Mariner, framarbetad tillsammans med den amerikanska sångaren Julie Christmas, som bland annat utnämndes till ett av 2016 års bästa metalalbum av tidningen Rolling Stone.

Lyssna på nya singeln “The Silent Man:”
Youtube
Sotify

Följ Cult of Luna:
Facebook
Instagram


Skrivet om Cult of Luna live
Completely blown away by the show we’ve just seen”
- Metal Mouth, betyg 9,5 av 10
One of the finest live bands on the planet”
- Terrorizer
Early contender for gig of the year”
- Stereoboard
Achingly beautiful, Cult of Luna are worthy of devotion”
- Kerrang
”Ett magnifikt liveepos”
- Gaffa, betyg 5 av 6
”En mäktig upplevelse”
- Västerbottens-Kuriren
”Vilken fantastisk ljudvägg publiken slungas in i”
- Norran, betyg 4 av 5
”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”
- Gefle Dagblad, betyg 5 av 5

Biljettinformation
Biljetterna till turnén släpps nu, måndag 20 maj kl 12:00, och säljs via blixten.se/cultofluna samt respektive arrangör.
OBS! Gå alltid via arrangörens eller artistens kanaler för att undvika oseriösa biljettförsäljare.


www.blixten.se

www.vasateatern.se

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-19 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: