Inställt!
kl: 20:00

Atomic Swing

VasateaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Atomic Swing
Åldersgräns 18 år

I början av 90-talet startade Niclas Frisk vad som skulle bli ett musikaliskt kärnkraftverk som skulle bli känt världen över som Atomic Swing.

Atomic Swing var inte ännu ett rockband som alla andra i den här epoken, nej, de kom att bli något mycket större och svårare att sätta etikett på. Bandet bröt ny mark och ritade om den svenska musikkartan, gränserna mellan alternativ rock, bossanova och vanlig rak pop hade plötsligt suddats ut och en helt ny genre hade skapats - the Atomic Swing!

2019 återuppstod Atomic Swing efter att i många år legat i träda, de turnerade landet runt och avslutade sommaren med utsålda hus på Mosebacke i Stockholm, Pustervik i Göteborg och Tavastia i Helsingfors. Istället för att åter gå i ide fick bandet mersmak och presenterar nu starten på en helt ny turnésväng 2020.

Turnéstopp:

13/3 Tivoli, Helsingborg
27/3 Arbis, Norrköping
28/3 Vasateatern, Stockholm

a href=http://jubel.se/ target=_blankjubel.se/a

a href=http://www.vasateatern.se target=_blankvasateatern.se/a

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-28 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Atomic Swing

Atomic Swing, Stone Me Into The Groove på Spotify

A Car Crash In The Blue

Stone Me Into The Groove

Atomic Swing, Smile på Spotify

In Their Finest Hour

Smile

Atomic Swing, Stone Me Into The Groove - Remastered 2016 på Spotify

A Car Crash In The Blue (Remastered 2016)

Stone Me Into The Groove - Remastered 2016

Atomic Swing är en svensk popgrupp som under 1990-talet hade flera hitlåtar på listorna, framför allt "Stone Me Into the Groove" och "Smile".Bandet slog igenom stort i Sverige, men även i flera andra europeiska länder samt i Japan och Australien, där de turnerade flitigt. Bandet bildades 1992 och splittrades i maj 1997. De gjorde comeback i maj 2006 med albumet The Broken Habanas.Bandet återförenades tillfälligt till en spelning på festivalen Love & Peace Havana i Kuba den 8 mars 2014.