Menu

Hannah Gadsby

Stockholm

Waterfront Congress Centre
lördag, 16 november 2019 kl:19:30

Från en nicheposition till stjärnstatus inom komedi: 

Hyllade australiska queer-komikern Hannah Gadsby till Stockholm Hannah Gadsby har både planterat träd i två år, varit chef över projektorn på en biograf, blivit hemlös och släppt den hyllade Netflix-specialen ”Nanette” – en föreställning hon turnerade med i 18 månader. ”Nanette” tog Hannah Gadsby från en nicheposition inom queer-komedi till internationell stjärnstatus. Nu är hon på turné igen, den här gången med showen ”Douglas” som hon kört för utsålda hus i både USA och Australien, och den här gången kommer hon äntligen till Sverige. I november gör hon ett stopp på Stockholm Waterfront.

När Hannah förra året släppte den kritikerrosade komedi-specialen ”Nanette” på Netflix och gjorde sig ett namn internationellt tyckte vissa kränkta män att den var mer som en lektion än en komedishow - men Hannah bryr sig inte om vad folk kallar showen. ”Nanette” gjordes till viss del som ett svar på debatten om samkönade äktenskap i Australien där Hannah berättar om den sexism och homofobi hon själv har fått möta hela sitt liv. Hon trodde aldrig att den skulle slå igenom på det sättet den gjorde och tror att ”Douglas” är det enda som kan följa i Nanettes fotspår. 2017 blev Hannah diagnostiserad med ADHD och autism. Det delar hon med sig av i nya showen ”Douglas”, döpt efter hennes hund till skillnad från ”Nanette” som är döptes efter en person hon precis träffat som hon tänkte att hon skulle kunna basera en timmes show på (det gick inte). ”Douglas” hade premiär på Melbourne International Festival i mars där tusentals fans älskade den. Om Hannah Gadsby

Hannahs karriär inom komedi började redan 2006 när hon vann Raw Comedy i Adelaide. Som vinnare gick hon vidare till ”So You Think You’re Funny” på Edinburgh Festival Fringe där hon kom tvåa. Sedan dess har tusentals lyckliga australiensare kunnat se henne i stand up-shower på festivaler som Adelaide Fringe, Melbourne International Comedy Festival och Sydney Comedy Festival. Hon har både skrivit manus och spelat i tre säsonger av TV-serien ”Adam Hills Tonight”, skapat serien ”Hannah Gadsby’s Oz” tillsammans med Matthew Bate och skrivit 20 avsnitt av Josh Thomas serie ”Please Like Me” där hon även spelade en fiktiv version av sig själv. Hannah har också gästat ”The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, ”Rove Live”, “Good News Week” och i april gjorde hon en TED Talk om sin framgång inom komedi.

Datum / Tid

lördag, 16 november 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Waterfront Congress Centre

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 535kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad