Menu

Indigo Workshop

Stockholm

WIP:sthlm
lördag, 26 oktober 2024 kl:10:00

Vill du lära dig om den mytomspunna kultur- och färgväxten indigo och om hur du arbetar med ett naturligt indigo färgbad och tillämpar 123 metoden? Tillsammans med två erfarna färgare får du under två dagar färga med naturlig indigo och skapa mönster med olika mönstringstekniker som shibori* och reservagetryck* på tyg.
Workshopen hålls lördag och söndag mellan kl.10-16. Indigobad, provmaterial och fika ingår i kursavgiften. Ett kök med möjlighet att både värma och laga lunch finns på plats. Ett utbud av tyger i naturmaterial och ekologiskt indigo pigment finns också att köpa. Begränsat antal platser till denna workshop, anmälan är bindande, vid sjukdom eller förhinder har du möjlighet att byta till en senare workshop.
Läs mer om tidigare workshops och projektet "Från frö till färg" med odling av färgväxter på www.lindazetterman.se och följ gärna vår resa på Instagram; @boomcraftstudio
*Shibori har sitt ursprung i Japan och är ett samlingsnamn för att vika. sy, pressa och reservera ytor och på så sätt skapa mönster. Lera används som reservage vid framförallt blocktryck. Lerpastan som går att trycka eller måla på tyget, förhindrar pigmentet från att färga ytan den har applicerats på, detta skapar en negativ mönsterbild.
Ett välkomstbrev med bra saker att ta med och en vägbeskrivning till vår studio skickas ut en vecka innan workshopen.
Hör gärna av dig om du har frågor till; info@boomcraftstudio.se
Välkommen!
/Linda & Sara

Datum / Tid

lördag, 26 oktober 2024 kl: 10:00

Plats

Stockholm, WIP:sthlm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

2400

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad