Menu

Electric Boogie När Hip Hop Kom Till Sverige

Stockholm

Åhlens entre Gatuplan T-bana
lördag, 29 juni 2024 kl:14:00

Upplev en historisk stadsvandring i Stockholms city. Vi dyker ner i hjärtat av den tidiga hiphop-kulturen och besöker ikoniska platser där gatudansen hade särskild betydelse i början av 1980-talet: Musiken, filmerna, modet, den rätta stilen; inkluderade, lekfull och glad.

Vandringen hålls av författaren Kenneth Agibou (f. 1971) och tar avstamp i hans bok "Electric Boogie - När Hip Hop kom till Sverige 1982-1988". Han tar dig med på en resa då hiphop var mer än våldsglofierande gangsterrap. Det var en era då dansgäng ”tävlade” mot varandra i breakdance och Electric Boogie på gator och torg. Nyfikna flanörer stannade upp och bildade en ring runt breakdansarna till musik från dunkande ”Bergsprängare”.

Kenneth, en pionjär som själv dansade på Stockholms gator under början av 80-talet, delar med sig av fotografier och personliga anekdoter.

I början av 1980-talet tog han tillsammans med sina vänner tunnelbanan från Rinkeby till T-centralen: dansade för pengar som gick till hamburgare på Wimpys och Clock; fanns det slantar över köptes det Electro funk skivor. Vuxenvärlden var förbryllad men nyfiken och de affärsmässiga slog mynt av kulturen för att tjäna en hacka.

Du kommer att få en djupare förståelse av hiphop kulturens framväxt i Stockholm och hur staden kunde bli en vibrerande scen för de kreativa ungdomarnas uttryck. Men också hur Stockholm stad har byggts om där den fria kulturen har fått lämna plats för kommersiella intressen. Markera datumet den 22 juni 2024 kl.14:00 i din kalender och gör dig redo att mötas vid Åhlens entre Gatuplan T-bana. För endast 230,00 SEK per biljett får du en inspirerande och lärorik upplevelse som är ett måste för alla som älskar musik, dans och kultur.

Datum / Tid

lördag, 29 juni 2024 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Åhlens entre Gatuplan T-bana

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad