Menu

Fricky 12/11

Sundsvall

Stadshuset Sundsvall
lördag, 12 november 2022 kl:21:00

Genom en sällsynt förmåga att ta med lyssnaren på en resa till hans inre, har Fricky lyckats trollbinda en bred publik och kommit att bli en av de mest inflytelserika rösterna för sin generation. Under våren släpptes debutalbumet“Fricktion”där den karakteristiska ljudbilden går igen, samtidigt som en stor artistisk utveckling kan urskiljas från de spår som gjorde att hela Sverige bumpade aqua.
Under det senaste årtiondet har den 29-åriga Umeå-sonen, född Erik Friman, gått från att dela ut post och sälja elavtal, till att spela på några av Sveriges största festivaler, sålt ut venues över hela landet och lägg därtill att han även nått erkännande av kritiker och prisats på galor. Med facit i hand är det lätt att förstå den astronomiska framgångssagan som stavas Fricky.
Som artist, producent, låtskrivare och grafiker, har Fricky kunnat skissa upp en idé som är hans egen, med en tydlig tanke om vart han är på väg. Istället för att följa upp framgångarna med EP’n “Aqua Aura” 2018, valde Erik Friman en annan väg; att fokusera på att hitta balans och landa på en hållbar plats som tillät kreativ frihet. Likt lodjurets blyghet har han tagit sin framgång med ett rågat mått ödmjukhet. På sävlig västerbottniska besjunger han ämnen som kärlek, vänskap, maskulinitet och sex-ämnen som sätts samman med den säregna musiken och flyttar gränserna för vad genren är och kan bli.

Datum / Tid

lördag, 12 november 2022 kl: 21:00

Plats

Sundsvall, Stadshuset Sundsvall

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad