Menu

Årsta visfestival 2024

Sverige

ÅRSTA, Årsta Folkets Hus Teatern
lördag, 16 november 2024 kl:18:00

För tredje året i rad är det dags för Årsta Visfestival!
När hösten och mörkret är här kommer Årsta teater att fyllas av värme, musik, humor, berättelser, vemod och andra stora känslor.  

Det blir tre artister med lite olika framtoning på årets visfestival men det gemensamma att de sjunger visor som berör och engagerar på sina egna personliga sätt.
Frida Andersson, Årstas egen väletablerade finlandssvenska visdrottning med sitt alldeles egna uttryck återkommer igen efter bejublade framträdandanden tidigare år på festivalen.

Frida Andersson är en väletablerad finlandssvensk singer/songwriter som är uppvuxen i svensktalande Ekenäs i södra Finland. Numera bor Frida i Årsta och hon har tidigare år bland annat varit gästartist på Bo Kaspers Orkesters Nordenturné.

I början av sommaren gav hon ut låten Hörde en fågel tillsammans med Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester. 
Ellinor Brolin, är väletablerad på de svenska livescenerna, där hon bland annat varit en ständigt återkommande publikfavorit på Visfestivalen i Västervik.
När producenten Johan Johansson första gången hörde Ellinor Brolin blev han så knockad av hennes röst att han hämtade sin gamla vän Kjell Höglund för att se hennes konsert nästa dag. Kjell Höglund blev så hänförd att han gav Ellinor alla sina outgivna sånger att göra vad hon ville med.
Från en pärm med hundratals outgivna text och låtidéer skapades det hyllade albumet Det tredje årtusendet som kom ut 2022. Ungefär hälften av låtarna är helt nya, från materialet i Kjell Höglunds pärm, och resten är nytolkningar som tonsats av Kajsa Grytt, Staffan Hellstrand, Peter LeMarc och Johan Johansson. 
Albumet slog ner som en bomb i viskretsar och utsågs till årets visalbum på Manifestgalan och årets bästa album på Dalecarlia Music Awards 2022.
Den som inte hört Ellinor Brolin sjunga live än har verkligen något framför sig - och de som redan gjort det, glömmer det aldrig.
MarlonBrando uppmärksammar att Allan Edvall skulle fyllt 100 år 2024. En mångsidig artist och teatermänniska men där den litteräre Allan får lysa med sina tidlösa texter i en annorlunda musikalisk kostym än sin egen.

MarlonBrando är Anders Engström på sång och klarinett, Lars Carnelid på gitarr och sång och Janne Hedenmo på kontrabas och sång.  Tillsammans framför de Allans sånger på ett både mustigt och finstämt sätt och kryddar dem med berättelser om Allans liv,
Biljetter köps via https://www.nortic.se/ticket/event/60136 
Första artisten börjar att spela kl.18 och det blir en paus under kvällen då Årstabo serverar mat och dricka.
Beställ gärna mat och dryck innan festivalen börjar, så finns det framdukat till pausen.
Varmt välkomna!
Arrangörer: Black Larsson Musikproduktion i samarbete med Årsta Folkets Hus.
Vägbeskrivning:
Det är lätt att ta sig till Årsta Folkets Hus, både med bil och med allmänna kommunikationer.
Allmänna kommunikationer: Tunnelbanans gröna linjer passerar Gullmarsplan och därifrån tar man buss 160, 168 eller 164 till Årsta Torg. Tvärbanan tar man till Valla Torg, antingen från Gullmarsplan,  Alvik eller Liljeholmen. Från Årstabergs pendeltågsstation går det att ta tvärbanan till Valla torg, eller buss 160 till Årsta Torg.
Med bil: Parkering finns alldeles utanför Folkets Hus. Adress , Hjälmarsvägen 26, 12052 ÅRSTA
 
 

Datum / Tid

lördag, 16 november 2024 kl: 18:00

Plats

ÅRSTA, Årsta Folkets Hus Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad