Menu

Norrbotten Big Band 2024 års hyllningskonsert - Örjan Fahlström och Tim Hagens

Sverige

ÖSTERSUND, Scenkonstverkstan
onsdag, 23 oktober 2024 kl:19:00

En gång i tiden var de ett militärband, lokaliserat i Boden, med huvudsaklig uppgift att låta fanfariska när befälhavare hade angelägenheter i trakten. Men så tog dirigent, kompositör och arrangör Örjan Fahlström över ledarskapet och det tidiga 80-talet kom att bli tidpunkten för Norrbotten Big Bands vändning.

Nu skrevs utmanande musik till orkestern, ett strikt repschema upprättades, press lades på musikerna för närvaro samt leverans på hög nivå. Och plötsligt reste sig ett kraftfullt storband som satte Norrland på Sveriges musikkarta!

Bandet fortsatte att göra succé och näste man på pulten blev den amerikanske trumpetaren Tim Hagans. Året var 1996 och världen öppnades för bandet. Nu ordnades turnéer i USA och namnkunniga gäster knöts bandet.

Nu ska alltså Fahlström och Hagans på nytt få komponera varsitt stycke för bandet. Vi vågar lova spännande musik på skyhög nivå. Och har vi riktig tur får vi också njuta dem båda som instrumentalister där på scenen också. Så lyder i alla fall ryktet …

Läs mer på www.estradnorr.se 

TILLGÄNGLIGHET
Använder du rullstol eller permobil behöver du kontakta oss för att reservera en rullstolsplats, då ingår även fribiljett för eventuell assistent. Har du andra funktionsnedsättningar eller frågor om tillgänglighet, kontakta oss så försöker vi lösa det på bästa sätt. Kontaktuppgifter hittar du på www.estradnorr.se


Arrangeras av Estrad Norr. 

Datum / Tid

onsdag, 23 oktober 2024 kl: 19:00

Plats

ÖSTERSUND, Scenkonstverkstan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad