Menu

Annika Norlin & Jonas Teglund

Sverige

BOLLNÄS, Kulturhuset Bollnäs
onsdag, 23 oktober 2024 kl:19:30

Annika Norlin och Jonas Teglund tar sin tröstmässa på höstturné
I våras släppte Annika Norlin och Jonas Teglund det gemensamma albumet ”En tid att riva sönder”. Det är ett album som utforskar en period av sorg, dåliga besked, en omvärld i förändring – men framför allt, ljusglimtarna som tar en igenom det. Resultatet blev en rasande kreativitet och musikalisk glädje som hyllats av både kritiker och lyssnare.
Under vårturnén stod de på utsålda konserthus och hälsade välkomna till sin tröstmässa, en plats för sorg och försoning även för de som inte går i kyrkan. Rytmiska gitarrer, mjuka orglar och texter om att navigera i en rutten tid.
”Känslan är att vi bara har börjat”, säger Annika Norlin. ”Under vårturnén föll det på plats vad vi höll på med: att folk behövde få ses och samlas, för att sörja och skratta sig igenom alla sina förluster och den här skruvade politiska tiden, men också rikta blicken till allt vackert som faktiskt finns.”
Konserterna skiljer sig från vad Annika Norlin tidigare gjort med Säkert! och Hello Saferide – det är en lugnare, mer meditativ spelning där Teglund och Norlin hålls uppe av bandet – förutom Teglund på gitarr jazzpianisten Max Agnas, trummisen Christian Gabel (1900, bob hund), Sveriges hårdast arbetande basist Paulina Mellkvist och multiinstrumentalisten Petter Granberg. Musiken lyfter sig från skivan och tar en ny, egen form.
“Ljudvärlden är mjuk och tydlig. Jag ser musik som ett sätt att tala med varandra, inte bara verktyg för underhållning. Vi har velat lägga fokus på det, låta bandet ta plats och spela ut, varva instrumentala partier med längre trådar som löper genom konserten”, säger Jonas Teglund. “Publikens tankar är vår dröm. Tänk om någon går hem från en spelning med en ny tanke i huvudet, tänk om någons hjärna har hittat en ny förankring eller livboj.”
”Om folk både grinar och dansar under samma kväll kommer vi vara nöjda efteråt”, säger Annika Norlin. ”Det har också verkligen varit en känsla av att varje spelning har skilt sig ganska mycket åt, att det bygger så mycket på lokalen och de som är där och lyssnar, vad de tar med sig in i rummet. Vi kände att vi var tvungna att göra fler spelningar och ta reda på hur det här skulle fungera i höstmörkret.”
Lokal: Kulturhuset Bollnäs, Stora scenen
Biljettpris: 420 kr
Biljettpris uppges inkl. serviceavgift
Insläpp: ca 19.00
Arrangör: Kulturhuset Bollnäs


Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-08-16 18:00:00
Linköping, Skyltens Innergård



Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-08-17 19:30:00
Sverige, DALUM, Hermans lada



Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-10-09 20:00:00
Stockholm, Cirkus



Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-10-11 20:00:00
Sverige, HUSKVARNA JÖNKÖPING, Huskvarna Folkets Park



Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-10-17 20:00:00
Sverige, NYKÖPING, Konsertsalen Culturum



Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-10-19 19:30:00
Gävle, Gävle Konserthus



Annika Norlin & Jonas Teglund
2024-10-24 19:30:00
Karlstad, SCALATEATERN

Datum / Tid

onsdag, 23 oktober 2024 kl: 19:30

Plats

BOLLNÄS, Kulturhuset Bollnäs

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad