Menu

Trädgårdskonsert med Electric boys inkl. ölmingel

Sverige

BORLÄNGE, Äteriet
onsdag, 3 augusti 2022 kl:19:00

I samarbete med Dalapop presenterar Äteriet sommar 2022.
Varmt välkommen på en intim och unik konsert i våran trädgård när succén fortsätter från föregående somrar. Vi öppnar 16.00 så ni hinner äta och dricka i lugn och ro före konserten som startar 19.00.
Ikväll kan ni även passa på att mingla med bandet som tar med sig sin "egen öl" som kommer säljas i baren.
Electric Boys är mycket älskade för sin egenartade och excentriska musikstil som redan satte djupa avtryck hos oss 1989 då debutalbumet ”Funk – O Metal Carpet Ride” släpptes. Nu är de aktuella igen med sitt sjunde album ”Ups! side Down” där de fortsätter att och utveckla sin unika fusion av musikstilar för att göra något av sitt mycket, mycket egna sound.”
Conny Bloom på gitarr och sång, Andy Christell på bas, ’Slim ’Martin Thomander på gitarr. Jolle Atlagic spelar alla trummor på albumet, eftersom bandets ursprungliga trummis Niclas Sigevall – fortfarande en stor del av bandet – inte kunde lämna LA på grund av pandemin.
Albumet återspeglar de turbulenta tiderna i år och formades spontant och organiskt till ett konceptalbum som tar itu med motgångar och bekämpar den mänskliga stridsandan och förmågan att överleva även de svåraste situationerna för att hitta hopp och seger under livets rådande omständigheter. I det stora hela utnyttjar albumet det kollektiva medvetandet från 2020, samtidigt som bandet drar nytta av en mängd olika influenser som Jimi Hendrix, Deep Purple, Bowie, 50’s Rock and Roll, sena Beatles och till och med Sisters of Mercy. Förmodligen är bandets senaste album lite mindre funky än något av bandets tidigare material, men det är inte mindre eklektiskt och ger en stark cocktail som speglar historien om rock and roll och ljuset och mörkret i livet. ”Du kan se ljuset i slutet av tunneln snarare än bara det skenande tåg” i låtar som ”This Is Not The End”. När saker är så stora och verkar vara utom kontroll kan du vända det och få kontroll genom att släppa det. Bandets fria tänkande och upproriska anda är levande och väl i detta senaste album och tron på kraften i musikens budskap och dess förmåga att förändra världen.
För vad gör man när en pandemi knackar på dörrn? Att stanna upp kändes inte som en option för oss, det andra sättet var att hålla sig kreativ. Det slutade med en ny platta som blev både råare och mer experimentell än förra. Det här är en sorts Electric Boys update. 2022 turnerar bandet igen mer spelsugna än någonsin!

Datum / Tid

onsdag, 3 augusti 2022 kl: 19:00

Plats

BORLÄNGE, Äteriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad