Menu

Ramoneskväll med Hymans

Sverige

BRÅLANDA, Cafe Gula Huset
lördag, 28 september 2024 kl:19:00

Vad sägs om en Ramoneskväll på Café Gula Huset?
Yes, vi får besök av Hymans! Inget annat band världen tolkar Ramones bättre.
Vi öppnar upp kl: 19.00 och har då dukat upp vår goda buffé.
I priset 495:- ingår: Entré, kvällsbuffé och 1 öl/vin eller alkoholfritt alternativ.
Åldersgräns: 18 år
THE HYMANS
33 år som band gör The Hymans till ett av landets äldsta fortfarande spelande band. Dessutom har bandet aldrig haft någon paus i den meningen att bandet lagt av under någon längre period.
33 år i fotspåren av the Ramones och Johnny Thunders sätter sina spår men Hymans har alltid haft en högre drivkraft än att vara ett coverband så den egna produktionen har sedan starten 1984 varit bandets ledstjärna.
1995 spelade Hymans ett gig i Holland och Micke träffade av en slump Dee Dee Ramone med fru Barbara i Amsterdam, de umgicks i flera timmar där Micke passade på att ge Dee Dee ett ex av Hymiliation som då inte ens hade ett färdigt omslag men själva plattan var färdigtryckt.
Det dröjde några veckor innan Dee Dee hörde av sig och var alldeles lyrisk över plattan. Det var det bästa han hört sedan Ramones glansdagar och om någon gav plattan till Ramones skulle han bli av med jobbet som deras låtskrivare. Ett rätt juste omdöme av kungen själv.
Under 2005 ställde Hymans upp i musiktävlingen ”The battle of the tribute bands” som Ramones givetvis. Man gick vidare från första deltävlingen till semifinal. Därefter följde ett gig på finlandsbåtarna i samband med Battle of the tribute bands gigen på dessa.
Åren har gått och Hymans har bestått, sedan i hösten 2016 har man börjat skriva nytt låtmaterial för att spela in någon gång under 2017, det är dags att sluta spela cover på sig själva.
Hymans spelar melodiös punkrock med starka influenser av The Ramones och Johnny Thunders.
Som Ramones tribute är Hymans troligen det enda band som idag utför uppdraget på ett värdigt sätt sedan Ramones själva slutade lira 1996.
Play fast’n loud be Hyman proud!

Datum / Tid

lördag, 28 september 2024 kl: 19:00

Plats

BRÅLANDA, Cafe Gula Huset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200kr - 495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad