Menu

Dansföreställning: Kuckel 2

Sverige

FALUN, Kulturhuset tio14
torsdag, 24 oktober 2024 kl:19:00

Stjärnor i världsklass i en medryckande föreställning, koreograferad av Alexander Ekman, om livets kuckel

ur SAOL: kuckel [kuk´el] substantiv kucklet • ?vard.? sysslande med ngt förbjudet i smyg

Alexander Ekman är koreografen som har gjort sig känd för att leverera storslagna koreografiska verk till operahus världen över. Lekfullt och innovativt har han trollbundit publiken med sin träffsäkerhet. I Kuckel 2 tar han ett nytt grepp för att närma sig publiken. Elegant och fiffigt låter han sex starka scenpersonligheter redogöra för manipulationens många uttryck och ansikten. Medryckande och roligt möter vi en formstark koreografi där varje enskild situation kan vara ett kuckel.


Alexander Ekman
Med bakgrund som dansare vid Kungliga Operan, det nederländska kompaniet NDT II och Cullbergbaletten debuterade Alexander Ekman som koreograf 2006. Hans koreograferade verk var skapat för Cullbergbaletten och blev upptakten till en gedigen koreografkarriär som tagit honom världen över.

Ekman har arbetat med flertalet stora operahus i Europa, inklusive prestigefyllda Opéra Nationale de Paris. Han har dessutom rönt stora framgångar med sina verk för Nederlands Dans Theater, Göteborgsoperans danskompani och Kungliga Operan i Stockholm, vilka rosats rejält i pressen.

Vill du uppleva Ekmans koreografi hemma i TV-soffan så ligger Hammer på SVT Play för allmän beskådan. Ekman har skapat ett glädjefyllt och roligt verk med mycket energi, där han vill försöka hitta autenticitet bland alla ytor som vi människor speglar oss i. Det sceniska med gigantiska närbilder och föreställningens inbjudan till publiken att delta, har fått stor uppmärksamhet.

Du kanske såg invigningen av Paralympics 2024? I så fall fick du ta del av sju av världens bästa rullstolsburna dansare som var med och invigde tävlingen och koreografin (för sammanlagt 170 dansare) är gjord av Alexander Ekman. Du kan i efterhand se denna maffiga invigning av Paralympics 2024 i Paris och det gör här.


På scen: Charlotta Öfverholm, Jesse Kovarsky, Matteo Carvone, 
Oscar Salomonsson, Yvan Auzely och Pascal Jansson
Koreografi & regi: Alexander Ekman
Koncept & dramaturgi: Carina Nildalen
Scenografi: John Engberg
Ljus: Alexander Ekman, Raimo Nyman, Marta Khomenko
Mask: Linda Sandberg
Kostym: Lena Lindgren, Hanna Rönnbäck, Alexander Ekman, 
Maria Lundqvist
Produktionsansvarig: Charlotta Öfverholm


Med stöd av Instituto Italiano Di Cultura. 
Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige 
med stöd av Kulturrådet. 

Datum / Tid

torsdag, 24 oktober 2024 kl: 19:00

Plats

FALUN, Kulturhuset tio14

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

145kr - 225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad