Menu

Den musikaliska resan

Sverige

HÄSSLEHOLM, Röda Salongen
torsdag, 5 december 2024 kl:19:00

”DEN MUSIKALSKE REJSE”
Idén med denna show och dess början kom till under hösten 2020 och blev snabbt en framgång. 
Men det blev allt svårare att få det klart och vi var tvungna att lägga det åt sidan ända till september/oktober 2021,då vi satte upp den i Sverige med stor framgång. 
Vi hade i slutet av 2021 redan bokat in 6 framförande i Sverige och 2 i Danmark under 2022.
Det arbetas just nu med en ny uppsättning och ny rollbesättning som förväntas vara färdig den 1 augusti 2024, och här har vi den stora glädjen att kunna presentera två av Den Kgl Teaters mest betydelsefulla personligheter. 
Sopran Elsebeth Dreisig och Bas-baryton Per Hoyer. 
Dessa kommer att ta med oss på en resa från stora klassiska verk till operetter och musikaler. 
Läs mer om våra solister HÄR! 
Sopran Elsebeth Dreisig Elsebeth: 
är en av Danmarks främsta frilansande sopraner. 
Hon har sjungit alla stora sopranroller som hör till det lyriska facket. Nämligen de sköna kvinnorna från t.ex. Mozarts, Puccinis och Verdis operor. 
Det har varit stor efterfrågan på Elsebeth på Det Kgl Teater(Operaen), Den Jyske Opera, Opera Hedeland, Den Fynske Opera och Den Ny Opera. 
På Operaen, Malmö Opera, Opera Hedeland och Den Jyske Opera har Elsebeth med stor framgång sjungit huvudpartiet i bl.a. Puccinis opera ’Madame Butterfly’. 
Elsebeth hade också 2019 stor framgång i rollen som Kleopatra i operan med samma namn av den danske kompositören August Enna. 
Därefter sjöng Elsebeth rollen som Cio-Cio-San igen, denna gång på danska, med Operan i Svendborg på Svendborg Hamn. Det blev också en stor personlig succé för Elsebeth. 
2022 hade Elsebeth stor framgång i partiet som Drottning Margrethe den 1. Det var operan ’Drömdöden’,komponerad av den framstående kompositören och cellisten Josefine Opsahl, och som skrevs till firandet av Kalmarunionen. Operan uppfördes bl.a. på Kalmar Slott och på Det Kgl Teater. 
 
Elsebeth har sjungit med alla regionala orkestrar och nyårsafton 22/23 var Elsebeth solist hos Danmarks radioorkester vid de traditionella Nyårskonserterna. Dessa konserter direktsändes i DR P2 samt på DR1, TV. 
De senaste åren har Elsebeth utvidgat sin konsertform vid mer intima miljöer och håller många hemmakonserter både hos sig själv och hos folk som gärna vill vara helt nära artisten. 
Elsebeth mottog i maj 2023 det mycket prestigefyllda stipendiet: Elisabet Dons minnesstipendium . 
Det kan inte sökas. 
Det ges till kvinnor som är anställda vid Den Kungliga Danska Operan och som såväl sångligt som dramatiskt har gjort en stor insats där, samt till kvinnor utanför operan som strävar mot detta mål och som med en framstående talang och sångliga och dramatiska förmågor gör det troligt att de kommer att kunna göra en stor insats på operan och det betonas att stipendiets syfte är att, såväl som att gynna Den Kongelige Danske Opera, är att stötta och hjälpa fram talanger. 
Per Hoyer (Bas-Baryton) 
Utbildad i Kbh. Universitet och privat hos John Guttman Sörensen. 
Som en av sin generations mest allsidige sångare, har P.H. en repertoar som täcker hela den musikaliska paletten. 
I flera perioder har P.H. Arbetat som frilansande sångare i Europa och har därutöver varit fast knuten till operan i Nürnberg (1992-95) och operan i Köpenhamn(1995-2008). 
Innan P.H började med opera sjöng han framförallt en lång rad huvudnummer inom den italienska genren och har i konsertsammanhang en hel mängd av de största oratorie-och vokalverken bakom sig. 
P.H har sjungit in ljudspår till flera filmer, senast synkroniseringen av ’Gaston’ i The Beauty and The Beast samt ’Jethro’ i Prince of Egypt. 
P.H mottog i augusti 1991 Victor Borges Musikstipendium, i augusti 1993 Aksel Schiotz Minnesstipendium, i januari 1998 Einar Hoyvalds fondstipendium, i april 2002 Wilhelm Herolds Minnesstipendium, i juni 2002 Kgl Kammarsångaren Otto Stenbergs stipendium och i november 2008 Torben Anton Svendsens Minnesstipendium. I november 1998 blev P.H utnämnd till Riddare av Dannebrogen. 

Längd: 1 tim 50 min, inkl paus 20 min
För bokning av rullstolsplatser vänligen kontakta biljettkassan i Hässleholm Kulturhus på tel 0451-26 66 70.

Datum / Tid

torsdag, 5 december 2024 kl: 19:00

Plats

HÄSSLEHOLM, Röda Salongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad