Menu

Jubileumskonsert ”Hässleholms Konsertförening 80 år” Marinens Musikkår - QUATTRO

Sverige

HÄSSLEHOLM, Röda Salongen
söndag, 8 september 2024 kl:16:00

Hässleholms Konsertförening bjuder på förfriskningar och musik i entrén innan föreställningen.


Marinens Musikkår består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker och är stationerad i världsarvsstaden Karlskrona. Musikkåren har anor sedan 1680-talet, och har verkat i obruten linje sedan dess. Musikkåren genomför varje år ca 150 framträdanden genom medverkan vid officiella statsbesök, kungliga audienser, högvakter, förbandsspelningar, tattooer och konserter. Musikkåren har deltagit vid utlandsmissioner i bland annat Bosnien, Kosovo och Afghanistan med såväl ceremonimusik som musikunderhållning i personalvårdande syfte.
Förutom detta har Musikkåren omfattande konsertverksamhet tillgänglig för allmänheten, där repertoaren spänner brett över olika blåsmusikgenrer och riktar sig till olika målgrupper, allt för att möta en ny publik. Musikkårens framträdanden ger Försvarsmakten god marknadsföring och är också viktig för framtidens rekrytering och för hela den svenska blåsmusikgenren.
Med sin långa tradition och musikaliska arv är Marinens Musikkår en viktig ambassadör för militärmusikens bevarande och utvecklande. Musikkåren har kontinuerligt samarbete med etablerade dirigenter och solister, och med sin erkänt höga internationella nivå, är Marinens Musikkår idag en av de ledande ensemblerna av sitt slag i världen.
SOPRAN - Elin Rombo
Elin Rombos unika röst och intelligenta interpretation har tagit henne till de flesta av europas ledande scener, där hon erövrat stora delar av den lyriska sopranrepertoaren och har även rönt stora framgångar i nutida musik. Redan 2013 utnämndes Elin Rombo till hovsångerska och hon har även tilldelats H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus.
 
Dirigent Alexander Hanson


Längd: Ca. 2 tim, inkl paus

Paketpris för alla fyra konserter i konsertserien QUATTRO 650 kr, medlem i Hässleholms Konsertförening 550 kr - Endast via Biljettkassan i Hässleholm Kulturhus.
Du som är 19 år eller yngre har fri entré - boka din biljett via vår biljettkassa i Hässleholm Kulturhus. 
För bokning av rullstolsplatser vänligen kontakta biljettkassan i Hässleholm Kulturhus, tel 0451-26 66 70.

Datum / Tid

söndag, 8 september 2024 kl: 16:00

Plats

HÄSSLEHOLM, Röda Salongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

170kr - 195kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad