Menu

Musik på Svedbovallen: Fäbodens musik

Sverige

JÄRVSÖ, Svedbovallen
tisdag, 25 juni 2024 kl:19:00

Vad passar väl bättre på en fäbodvall än vallmusik? Välkommen till en konsert där du får njuta av lockrop, kulning och horn som ekar mellan bergen och över tunet på Svedbovallen.


Två röster, Emma Härdelin och Johanna Bölja Hertzberg och två horn, Bernt Lindström och Engla Marander, sprider sig runt fäboden som får agera scen. Publiken sitter utomhus bland vallstugorna och får ta del av musik som har ljudit i skogarna genom århundraden när människor kommunicerade med varandra och sin kreatur över stora avstånd. Lockrop varvas med visor om livet på fäboden och melodier på pipa och horn.


? 25 juni 2024 | Svedbovallen
? Evenemangsstart: 19:00
? Spellängd: Ca 1 timme
? Entrébiljett: 150 kr

Konserten görs utomhus bland fäbodstugorna och med djuren runt knuten. Ta med myggmedel och fällstol (några bänkar kommer att finnas). 

Om Johanna, Emma, Bernt och Engla
Folksångerskorna  Johanna Bölja Hertzberg och Emma Härdelin är från Hälsingland respektive Jämtland och är båda väl etablerade på folkmusikscenen och hörs ofta tillsammans i bland annat bandet Breda gatan. Bernt Lindström är spelman från Lingbo i södra Hälsingland och har byggt och spelat på horn i snart 50 år och är flitigt anlitad som hornspelman. Engla Marander från Hudiksvall är spelman på fiol, trumpet och horn. 

Konserten arrangeras av Svedbovallen, Stenegård och Studieförbundet Bilda.

Datum / Tid

tisdag, 25 juni 2024 kl: 19:00

Plats

JÄRVSÖ, Svedbovallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad