Menu

Must- & Ciderprovning

Sverige

KÖPING, Köpings Musteri
lördag, 19 oktober 2024 kl:16:30

Must- & Ciderprovning hos familjeföretaget Köpings Must & Cider!
Vi provar must och/eller cider, alkoholfritt eller alkoholhaltigt beroende på intresse och typ av önskad smakupplevelse: Mellan 85 och 95% av alla drycker är odlade på gårdens ekologiska odlingar. Alla frukter och bär blir också dryck här på släktgården i Rasgärde som har en dokumenterad historia från 1600 talet och framåt. Den synliga historien är ett faktum betydligt längre tillbaka än så. Järnåldersgravarna som kantar "berget med stupet" är grävda i sanden mot det som en gång var vatten med utlopp än idag i Östersjön. Nu står det  äppelträd på den tidigare sjöbotten och grannens kor betar och håller marken öppen så vi kan njuta av berg, stup, gravar och den särskilt örtrika marken. Alla decennier av betande mular har skapat en mycket intressant flora. 
Till provningen serveras ost, chark och bröd. Passa på att njut av den mysiga gårdsbutiken där du också kan hitta lite olika produkter från odlare och producenter runt omkring. 
Vi berättar om oss och lyssnar på era frågor och tankar runt drycker, frukter och bär. Vi sitter med tända ljus och pratar smak, textur, äppelodling, mat och dryckesmatchning medan vi provar genom en serie med smaker från olika sortrena och olika blendade drycker. Vi lagrar i ekfat. Svenska och amerikanska fat råa eller med lagringshistoria. Brända eller rostade. Vi går en runda i produktionslokalerna pratar produktion av dryck och jäsningsprocess. Vi berättar också hur vi tänker när vi odlar och förädlar våra äpplen till drycker, varför vi är KRAVcertifierade och hur vi ser på framtiden. Fråga gärna! Det är kul med dialog runt såna förnäma råvaror som plommon, päron, äpplen av olika slag, jordgubbar, svarta vinbär, aronia, häggmispel och örter av olika slag. Vi har även flera produktkategorier på samma råvara. Till exempel en Verjus på gröna Mirabeller och Röda körsbärsplommon samt ett fruktvin tillverkat med mogna plommon av sorten Komet. 
Provningen tar ca 1,5 timme. Om man vill ingår 4 sorters must i paketet med möjlighet till tillägg av cider på plats. Ost, chark och bröd i biljetten. Varje glas cider kostar 45 kronor. Betalas på plats. 
Välkomna!


Must- & Ciderprovning
2024-10-05 16:30:00
Sverige, KÖPING, Köpings Musteri



Must- & Ciderprovning
2024-11-02 16:30:00
Sverige, KÖPING, Köpings Musteri

Datum / Tid

lördag, 19 oktober 2024 kl: 16:30

Plats

KÖPING, Köpings Musteri

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad