Menu

Tidsres4N

Sverige

KOLBÄCK, Linneabio
onsdag, 23 oktober 2024 kl:13:15

Välkommen till ett unikt evenemang med en föreläsning av Göran Adlen och inspirerande samtal som knyter ihop föreläsningens innehåll med att välja att leva sitt bästa liv.
Upptäck framtiden genom historien med Göran Adlen!
Under detta exklusiva evenemang får du möjlighet att delta i en föreläsning av trendspanaren Göran Adlen som ger en djupgående insikt i de mest händelserika 25 åren i mänsklighetens historia. Göran, som släppt 19 trendrapporter och föreläst för över 100 000 personer om dem, kommer att leda oss genom en interaktiv och underhållande presentation fylld med skratt, reflektioner och aha-upplevelser. Du får lära dig hur vi kan förstå framtiden genom att studera det förflutna, och vad vi kan lära oss av historien för att forma vår framtid.
Efter föreläsningen bjuder vi in till kaffe och mingel
där du har chansen att knyta nya, magiska kontakter med andra deltagare. Det blir en utmärkt möjlighet för dig att nätverka och dela erfarenheter.
Insiktsfulla samtal kommer att följa, där vi knyter samman föreläsningens perspektiv med personlig utveckling och utveckling inom företag, organisationer och föreningar. Här får du chansen att reflektera över livsförändringar, livsmening, mål och tanken att leva ditt bästa liv – både privat och på jobbet. Moderator Mathias Wiik leder samtalen, och vi får ta del av tankar och tips från en panel med djupa insikter inom sina områden.
Som del av evenemanget får du också en specialtryckt bok som hjälper dig att utforska och fundera över hur du kan leva ditt bästa liv. Boken är designad för att ge dig verktyg och inspiration för att göra positiva förändringar både i ditt personliga liv och på arbetsplatsen.
Tidsschema:
12.45: Gaten öppnar, kaffe finns på plats
13.15: Föreläsning med Göran Adlen
14.30: Mellanlandning med kaffe och tilltugg
15.00: Samtal och insikter
17.15: Sammanfattning och utcheckning
Föreläsaren och samtalsdeltagarna:
Mathias Wiik: Moderator och konferencier, känd för sitt arbete inom utbildning och teater.
Göran Adlen: Trendspanare och föreläsare med 25 års erfarenhet av att förutspå trender och framtida utveckling. Deltar även i samtalet.
Viktor Kjellberg: AI-entreprenör med fokus på hur ny teknik kan effektivisera personlig utveckling och organisationer.
Kajsa Wallin: Manusförfattare och regissör som drivs av kärleken till teatern och att få berätta en historia som fångar publikens intresse.
Maria Nilsson: Utvecklingscoach som får idrottare och företag att nå deras fulla potential.
Mikael Metzmaa: Inspiratör och skribent med fokus på drömmar och mål och de dagliga vanorna för att nå dem.
Paolo Sandbom: Enhetschef inom Hallstahammars kommun, med fokus på att årsrika ska kunna leva sina bästa liv.

Boken ”TIDSRES4N”: Som deltagare får du en specialtryckt bok som hjälper dig att reflektera över de senaste 25 åren och planera för ditt bästa liv framöver.
Vi ser fram emot att välkomna dig till en dag fylld med insikter och inspiration!

Nedan, mer info om föreläsaren, föreläsningen och deltagarna i samtalet, och deras ingång i ämnet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jubileumsföreläsningen ”Var det jag sa, egentligen” - Göran Adlen

”Se inte bakåt, bara framåt. Framrutan är så mycket större än backspegeln. Detta har du hört gång på gång. Men stämmer det verkligen? Finns svaren inte snarare i historien, i backspegeln?
Under tjugofem år har jag föreläst om framtiden och trender. Jag har gjort nitton trendrapporter, skrivit åtta böcker och föreläst för över 100 000 personer. Jag menar att alla svaren finns genom att studera historien. Vi missar gång på gång att stanna upp och reflektera. Min slutsats är att vi är långsamma trots att vi har gott om tid. Varför sker utvecklingen inte så snabbt som vi tänker? Och varför upprepar sig historien gång på gång? Varför gör vi samma misstag om och om igen?
När jag talade om AI 2002, lyssnade ingen. När jag 2007 sa att vi alla skulle bli våra egna mediehus, möttes jag av likgiltighet och ifrågasättande. Och när jag 2016 förutspådde hybridarbetsplatser, möttes jag av småleenden. Listan på saker kan göras lång på saker som idag blivit en realitet. Idag skrattar ingen åt dessa förutsägelser.
I denna föreläsning utgår jag från historien, som tar sin början 1999 mitt i den nya ekonomin. Vad kan vi lära oss av de senaste tjugofem åren? Vilka stora misstag har begåtts? Vilka felbedömningar har gjorts? Och vilken trend har plötsligt blivit framträdande? När blir en trend en långsiktig förändring snarare än en kortvarig fluga?
Jag försöker dela med mig av både träffsäkra förutsägelser och saker som inte blev som jag trott. Allt för att ge publiken insikter och tankar om varför det är ett måste att studera historien för att förstå framtiden. Med hjälp av olika AI-verktyg har jag analyserat alla mina trendrapporter, trend för trend, för att se hur väl de olika trenderna har stämt...

Datum / Tid

onsdag, 23 oktober 2024 kl: 13:15

Plats

KOLBÄCK, Linneabio

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

499

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad