Menu

Camerata Nordica Cello Ensemble: 8 celli+1 sopran

Sverige

LAHOLM, Laholms teater
lördag, 15 mars 2025 kl:16:00

Då Camerata Nordica är en mångsidig ensemble med medlemmar från hela Europa, har en rad olika cellister passerat cellostämman genom åren. Eftersom det ofta är två celli i stämman har de aldrig fått möjlighet att träffa varandra. Idén med det här projektet är att inte bara ge dem chansen att mötas utan också spela tillsammans. Konsertprogrammet är byggt runt två av de mest berömda styckena för denna ovanliga uppsättning - de två Bachianas Brasilieras nr 1 och nr 5 av Hector Villa-Lobos. I nr 5 har han även lagt till en sopranröst som sjunger en text av poeten Ruth V. Corrêa. Utöver dessa verk kommer ytterligare ett antal stycken att vara med, bland annat Solveigs sang av Edvard Grieg, samt ouvertyren ur Barberaren i Sevilla. Camerata Nordica etablerades år 1974 som Kalmar Läns regionala orkester och har sedan dess blivit landets ledande kammarorkester. Orkestern består både av permanenta och internationella medlemmar och lockar exceptionella talanger från hela Sverige och Europa.
Helena Schuback 
Den svensk-brasilianska sopranen Helena Schuback tog sin masterexamen från Operahögskolan i Oslo 2021 och hade tidigare en magisterexamen i violin från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I juni 2022 framträdde Schuback i titelrollen som Aeglé på Stockholm Early Music Festival med Orfeus Barockensemble Stockholm (Kungliga Filharmonikerna). Efter framträdande i Innsbruck erhöll hon titelrollen i 2022 års produktion av L´amazzone Corsara av C. Pallavicino.
 År 2023 fick hon det betydelsefulla Mogrenpriset i musik med motiveringen:
Helena Schuback vågade lämna fiolen bakom sig och göra rösten till sitt huvudinstrument. Rösten växer, låter sig breddas på ett naturligt sätt utan att förlora sin skönhet och lämpar sig alltmer för en spännande och krävande ny repertoar. Vi vill se mer av henne!

Pris: 150 kr/medlem, 200 kr/icke medlem. Barn o Ungdom under 18 år GRATIS, men biljett måste bokas då alla platser är numrerade.

Biljetter för rörelsehindrade, inklusive ledsagare, bokas via Anna Enggaard på 0708140165.

Datum / Tid

lördag, 15 mars 2025 kl: 16:00

Plats

LAHOLM, Laholms teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad