Menu

Marie Bergman @ Strandkompaniet

Sverige

LÖDERUP, Strandkompaniet
lördag, 27 juli 2024 kl:20:30

”Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” skriver Dagens Nyheter. Och visst är hon sedan många år inte bara en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör, hon är också en av Sveriges mest folkkära sångerskor, känd över generationsgränser. 


Marie Bergman har ända sen 60-talet haft en fantastisk musik-karriär. Hon började redan som fjortonåring framträda på legendariska vispråmen Storken i Stockholm och var där när Cornelis Vreeswijk gjorde sin debut. Det var förresten av honom hon lärde sig att rösten är en berättare. Marie var medlem av den folkkära sånggruppen Family Four och har vunnit Melodifestivalen tre gånger. Två gånger -70 och -71 med Family Four och en gång -94, med Roger Pontare. Hon började spela in sin egen musik -74 ocha 20 egna inspelningar bakom sig har hon spelat på de flesta festivaler, bland annat fyra gånger i Roskilde och ännu fler i Västervik. Få artister har turnerat så mycket i Sverige och Norden. Marie har en stor publik i både Norge och Danmark som burit henne genom många utvecklingsfaser. 2018 valdes Marie Bergman som en av sju nya artister in i Swedish Music Hall of Fame. 


”Alla ska få äga sin röst, den är en spegel av hela personligheten och vägen till helhet och utveckling.” 


Till Strandkompaniet kommer hon, precis som förra gången, tillsammans med livskamraten och gitarristen Lasse Englund. Detta par har en alldeles unik ton och groove tillsammans när de ger sig an Maries eget material samt tolkningar av Cornelis Vreeswijk, Pugh Rogefeldt, Ted Gärdestad, John Holm & Ola Magnell. Kollegor som blivit vänner och som de har mött och inspirerats av, Ola Magnell var en av parets närmaste vänner, han initierade romansen för över 40 år sedan. Lasse har spelat under många turneer och inspelningar med Ola och Ola skrev texten till ”Ingen Kommer Undan Politiken”, en sång som Marie spelade in -75 och som aldrig tycks gå ur tiden.
Dörrarna öppnas 20.00, ni som har middagsbiljetter kommer på utsatt tid. Första sittningen 18.30 och andra sittningen 19.00. 20.30 startar giget. 

Konsertmeny / Middagsbiljett
I dessa middagsbiljetter inkluderas en konsertmeny (family style), ofta möjlighet till meet and greet med bandet, först i kön till souvenirer & 50% rabatt på valfri dessert. Har du allergier? Informera oss vid bokning. Var noga med att komma den tid du/ ni har bokat. Det är då din/er sittning börjar. 

Meny:
- Snacks vid ankomst
- En stor varmrätt serverad vid bordet (family style)
- Snacks under konserten

Äta trots att du inte har en middagsbiljett?
Den som har vanlig biljett är välkommen att göra så, antingen genom att boka ett bord i matsalen eller komma på dörren och vänta in ett av våra obokningsbara bord. Boka bord gör du på: boka@strandkompaniet.se

Annan viktig information
Konserterna sker delvis i öppen miljö. Tänk på att klä dig efter väderförhållandena.

Barn under tolv får närvara i sällskap av målsman, men aldrig inne i konsertrummet eller på andra platser där ljudvolymen PA:t inte dämpas upp. Barn under 12 går in gratis och är välkomna om följande punkter kan säkras efter kontakt med föräldrarna: 
- EVENT, före konsertstart informerats om att barn närvarar och var de sitter 
- De kommer i sällskap med vuxna som köpt biljett
- De hela tiden bär hörselkåpor 
- De aldrig lämnas ensamma inne på konsertområdet
- De vistas inte på verandan, för nära högtalare eller där de utsätts för annan risk.

Datum / Tid

lördag, 27 juli 2024 kl: 20:30

Plats

LÖDERUP, Strandkompaniet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350kr - 745kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad